Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Mart 2015 10:29

Lastik tamircisi 3 çocuk annesi kadın görenleri şaşırtıyor

Giresun’da lastik tamirciliği yapan 3 çocuk annesi 38 yaşındaki Makbule Yıldırım, kadınların meslek ayırt etmeksizin her işi yapabileceğinin en güzel örneklerinden birini sergiliyor.

Lastik tamircisi 3 çocuk annesi kadın görenleri şaşırtıyor
lastik tamircisi kadın

Bulancak ilçesindeki kocasına ait lastikçi dükkanında yaz kış demeden lastik tamir eden müşterilerinin 'Makbule Ablası' Makbule Yıldırım, bu mesleği yapmaktan mutlu olduğunu söyledi. İş yerine eşinin rahatsızlığı sonucu yardım amacıyla gelip giderek başlayan Makbule Yıldırım lastik tamirciliği işini eşinin elinden aldığını belirtti. Eşinin artık eskisi kadar dükkana gelmediğini kaydeden Makbule Yıldırım “Bu hayatta zor diye bir şey yok. Önemli olan kişinin işini severek yapması. Ekmeğini kazanıyorsan, neden zor olsun ki. İlk zamanlar lastik tamiri için arabalarını getiren beyler beni görünce şaşırıyorlardı. Ben de tecrübesizdim. Beni görüp güvenmeyerek gidenler de oldu. O gidenler sonra yine geldiler ve devamlı müşterim oldular. Herkes takdir ediyor. 'Helal olsun abla' diyorlar. Kadın yaparsa bir işi temiz yapar. Mesleklerde bence kadın-erkek ayrımı olmamalı. Kadınlar sadece temizlikçi, ev işleri yapan kişiler olarak görülmemeli.Çünkü hepimizin çalışması gerekiyor. Evimizin huzurlu olması için katkı yapmamız lazım. Üç evladım var. Benim çalışmama gibi bir şansım yok. Onların gelecekleri benim için her şeyden önemli. Allah'tan hep 'yapabileceğim işi nasip et' diye etmiştim" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...