Tgrt Haber
18 Ocak 2015 16:26

Lastiklerin içinden ahtapot çıktı

Bodrum'da yapılan deniz dibi temizliğinde karaya alınan araba lastiklerinin arasından çıkan ahtapot ilginç anlar yaşattı. Ahtapot yeniden denize bırakıldı.

Lastiklerin içinden ahtapot çıktı
lastik, ahtapot, bodrum,

Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif ve Amatör Balık Avcıları Derneği (BORABDER) tarafından üçüncüsü bu yıl düzenlenen balık avı şenliği kapsamında Yalıkavak Mahallesinde deniz dibi temizliği yapıldı. 15 dalgıcın katılımıyla yapılan deniz temizliğinde; cam ve pet şişe, teneke içecek ve yiyecek kutuları çoğunlukta olmak üzere deniz dibinden, araba lastiği, tava, şemsiye ayakkabı, kıyafet, plastik ve demir boru gibi atıklar çıktı. İskele ve balıkçı barınağı bölgesinde yapılan ve 1.5 saat süren deniz dibi temizliğinde yaklaşık bir ton atık çıkarıldı. Dalgıçların kıyıya getirerek karaya alınan araba lastiklerinin içerisinden çıkan bir ahtapot ilginç anlar yaşattı. Yaklaşık 3 kilogramlık ahtapotun daha sonra bir dalgıç tarafından denize bırakıldı.Bu yılki temizlikte denizden çıkan atık miktarında azalma olduğunu ve bunun da sevindirici olduğunu söyleyen BORABDER Başkanı Mustafa Uyar, "Her sene yaptığımız temizlik etkisini göstermeye, insanlar biraz daha duyarlı davranmaya başladı. Geçen yıl 2 ton civarında bir atık çıkmıştı. İnşallah bir dahaki seneye hiçbir şey çıkartamayız. Bu etkinliğimize gönüllü olarak destek veren dalgıç arkadaşlara teşekkür ediyorum. Doğamızı seviyoruz ve gelecek nesiller için bıkmadan bu konuda çalışmaya, duyarlılık oluşturmak için çaba harcamaya devam edeceğiz" dedi. Çıkarılan atıklar belediye çöp kamyonuna yüklenerek götürüldü.
Lastiklerin içinden ahtapot çıktı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...