Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 May 2022 09:58 - Güncelleme : 30 May 2022 10:18

Sadece lavaboyu temizlemek istemişti! Döktüğünde bomba gibi patladı

İstanbul'da yaşlı bir adam, evinde tıkanan lavaboyu açmak için döktüğü kimyasal bomba gibi patladı. Vücudunda yanıklar oluşan adam, hemen hastaneye koştu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sadece lavaboyu temizlemek istemişti! Döktüğünde bomba gibi patladı
İstanbul,Bahçelievler

İstanbul Bahçelievler'de yaşayan kuyumcu 61 yaşındaki Süha Enç, evinde misafirlerini ağırladığı sırada lavabosu tıkandı. Önce lavaboyu açmak için katı bir ürün kullanan Enç, açılmayınca nalburdan sıvı bir ürün aldı, evine gelen Enç’in lavaboya döktüğü açıcı adeta bomba gibi patladı.

PATLAMA ANINDA HEMEN YÜZÜ KAPATTI

Patlamayla sıçrayan Enç, hemen sağ kolunu yüzüne kapattı. Evinin banyosuna koşan ve kıyafetlerini çıkararak, yanık bölgelerine su döken Enç’in bu müdahalesi sonrası hemen Bahçelievler’de bir hastaneye gitti.

KİMYASAL ÜRÜN KULLANIRKEN DİKKAT!

Kolunda, baldırında ve vücudunun bazı noktalarda yanıklar oluşan Enç, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavisine burada devam edilirken Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan, Enç’in durumuna ilişkin bilgi verdi, vatandaşları kimyasalları kullanırken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

"HEMEN SOĞUK SUYU AÇTIM, DUŞ YAPTIM"

Lavabo açmak isterken yaşanan patlamayı anlatan 61 yaşındaki Süha Enç, “Ayın 20’sinde cuma sabahı saat 09.30-10.00 gibi mutfakta bir şeyler yapacaktık. Marketten toz lavabo açıcı aldım, 1-2 paket döktüm, sıcak suyu döktüm açılmadı. Biraz bekledim, misafirler de uyanmak üzereydi acele ettim, nalbura gittim. Kimyasal ilaç tavsiye etti adam, aldım, getirdim. Kullanma talimatını okudum, gidere döktüm. Elimi uzatıp dökmeye çalışırken bir patlama oldu. O patlama esnasında yüzümü sola doğru çektim. Dolayısıyla sağ elim o tarafta kaldı. Sağ elimin üst taraflarında yanma hissettim. O panikle kalktım, banyoya gittim, üstümü çıkardım. Hemen soğuk suyu açtım, duş yaptım” diye konuştu.

Sadece lavaboyu temizlemek istemişti! Döktüğünde bomba gibi patladı

"GÖZÜNÜ KAYBETMELER, ÖZÜR BOYU YÜZDE İZ HASARLARI"

Yaşanan yanık olayları sonrası ilk müdahalenin büyük önem taşıdığını ifade eden Prof. Dr. Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çoğu hasta evde hasar almış bir şekilde geliyor bize, o yüzden o bulaşan sıvının hemen ortamdan uzaklaştırılması çok önemli. Kullanma talimatlarına uyulması, bilinir markaların alınması da burada çok önemli. Bize gelen hastalarımızda ağır bir solunum hasarıyla karşılaşabiliyoruz. Mutlaka üzerindeki kullanım talimatlarına uyarak, bilerek yapmak lazım. Kimyasalları fazla karıştırmamak lazım. Son 2-3 yıldır sık karşılaşmaya başladık. Ev kazalarıdır bunlar, çok masum gözüküyor ama gözünü kaybetmeler, ömür boyu yüzde iz hasarları oluşabiliyor. Ölümcül komplikasyonlara kadar giden durumlarla karşılaşabiliyoruz. Hastamız burada doğru bir şey yapmış bu olay olunca hemen sıvılarını uzaklaştırmış, elbiselerini üzerinden uzaklaştırmış. Kimyasaldan olabildiğince uzaklaşmaya çalışmış. Derinleşmeyen yerler var, bazı kısımlar derin, oralarında iz kalmadan düzeltilmesi için uğraşıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...