Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Nisan 2021 15:47

Libya’ya ilk aşı teslimatı ulaştı

​Libya’ya Rusya tarafından geliştirilen Sputnik V korona virüs aşısının 101 bin 250 dozluk ilk teslimatı yapıldı.

Libya’ya ilk aşı teslimatı ulaştı
Libya,aşı,

Dünya genelinde yeni tip korona virüse (Covid-19) karşı aşı uygulamaları devam ederken, Libya’ya ilk aşı teslimatı da yapıldı. Libya’nın başkenti Trablus’a, Rusya’nın Covid-19’a karşı geliştirdiği Sputnik V aşısının 101 bin 250 dozluk teslimatı ulaştı.
Aşılar, Libya Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından Trablus’taki Mitiga Uluslararası Havaalanı teslim alındı. Aşıların ulaşmasının ardından açıklama yapan Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, “İlk korona virüs aşısının sevkiyatını alabildik. Başka sevkiyatın gelmesini bekliyoruz. Libya halkını aşı sistemine kayıt olmaya davet ediyorum ve herkese sağlıklı günler diliyorum” dedi.
Ülkede aşılama kampanyasının ne zaman başlayacağı belli olmazken Dibeybe, “Korona virüs aşıları ülkenin tüm vatandaşlarına ve sakinlerine sağlanması hükümet olarak en önemli önceliklerimizden biridir” ifadelerini kullandı.
Libya’da toplam korona virüs vaka sayısı 162 bin 294’e, can kaybı sayısı ise 2 bin 737’ye yükseldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...