Tgrt Haber
11 Haziran 2021 20:01

Libya'ya üst düzey ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla NATO Zirvesi öncesinde Türkiye’den üst düzey bir heyet, Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığında Libya’yı ziyaret edecek.

Libya'ya üst düzey ziyaret
Libya,Ziyaret,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Dış politika tüm gözler pazartesi günü gerçekleşecek NATO zirvesine çevrilmişken, Türkiye'den Libya'ya kritik bir ziyaret gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrusunda Türkiye’den üst düzey bir heyet, NATO zirvesi öncesi Libya’yı ziyaret edecek.

LİBYA'YA GİDECEK HEYETTE KİMLER VAR?

Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun başkanlığındaki heyette, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yer alacak. Günübirlik ziyarette, Türkiye heyeti Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve Libyalı mevkidaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirecek. Heyetin, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ile de görüşmesi bekleniyor.

HULUSİ AKAR İTALYAN VE İNGİLİZ MEVKİDAŞLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya ziyareti öncesinde İtalya'nın Sicilya Adası'nda İtalya Savunma Bakanı Lorezo Guerini ve İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile buluştu.

Augusta Limanı'na demirli HMS Queen Elizabeth uçak gemisinde yapılan görüşmede, ülkeler arasında savunma ve güvenlik konularındaki ilişkilerle bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

Akar, İstanbul'da NATO Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığının resmi açılışını gerçekleştirmesinin ardından İtalya'ya gitti.

Sicilya Adası'ndaki Sigonella Askeri Havalimanı'nda yetkililerce karşılanan Akar, Augusta Limanı'na geçti. İlk olarak İtalyan bakan Guerini ile bir araya gelen Akar, daha sonra Türkiye, İngiltere ve İtalya Savunma Bakanları arasındaki üçlü görüşmeye katıldı.

Gelişlerinde İngiltere Savunma Bakanı Wallace tarafından karşılanan Akar ve Guerini çekilen hatıra fotoğrafının ardından gemiye çıktı. Üçlü görüşmede, ülkeler arasında savunma ve güvenlik alanındaki ilişkilerle bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi. Akar, toplantının ardından İngiltere Savunma Bakanı Wallace ile de ikili görüşme gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, toplantıların ardından yaptığı değerlendirmede, görüşmelerin yapıcı ve olumlu geçtiğini belirterek, "Görüştüğümüz konularda karşılıklı anlayış birliği olduğunu büyük bir memnuniyetle müşahede etmiş bulunuyorum." dedi.

Görüşmelerin ardından Bakan Akar Libya'ya gitti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...