Tgrt Haber
23 Nisan 2016 14:26

Lice’de hava destekli operasyon

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında, İnsansız Hava Araçları (İHA) ile tespit edilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla, helikopter destekli geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Helikopterler, teröristlerin bulunduğu alanları havadan vurdu.

Lice’de hava destekli operasyon
diyarbakır, hava destekli, lice, operasyon

Helikopterler, teröristlerin bulunduğu alanları havadan vurdu.
 
Lice ilçesi Yolçatı kırsalında bir grup teröristin bulunduğunun İHA’larla tespit edilmesi üzerine, bölgede operasyon başlatıldı. Sabah saatlerinde başlatılan operasyon nedeniyle bölgeye çok sayıda asker sevk edildi.
 
Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığı pistinden kalkan helikopterlerin de destek verdiği operasyonda, teröristlerin bulunduğu bazı dağlık ve ormanlık alanlar vuruldu. Bölgede operasyon sürüyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Teröristlere yönelik hava destekli geniş kapsamlı operasyon başlatılan Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalındaki 16 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
 
Konuya ilişkin Lice Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Kaymakamlığımızca 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 32/Ç maddesi gereğince halkımızın can ve mal güvenliğinin korunması, kamu düzeninin tahsisi ve huzur ortamının sağlanması amacıyla 23.04.2016 saat 09.00'dan geçerli olmak üzere Lice İlçesi kırsalında Bölücü Terör Örgütü Mensuplarına yönelik yürütülecek olan operasyonlar sebebiyle Dibek, Arıklı, Çağdaş, Yolçatı, Tepe, Serince, Beğendik, Esenli, Kabakaya, Uçarlı, Kayacık, Ortaç, Yalaza, Bağlan, Çavundur ve Dolunay Köylerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...