Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Haziran 2015 17:50

Lüks otomobille dolandırıcılık

Adana’da telefonla aradıkları 70 yaşındaki Kadriye Korur’a kendilerini savcı olarak tanıtırken, 25 bin TL almaya 200 bin TL değerindeki lüks otomobille gelen 36 yaşındaki İbrahim T ve 24 yaşındaki Cuma A suçüstü yakalandı. Şüphelilerin kadının poşete koyduğu parayı alması bir işyerinin güvenlik kamerası ile görüntülendi.

Lüks otomobille dolandırıcılık
lüks oto,

Merkez Seyhan İlçesi’nde oturan Kadriye Korur’u telefonla arayıp, terör örgütü soruşturması yürüten savcı ve polis olduğunu söyleyen dolandırıcı, parasını istedi. Kadriye Korur, yürümekte güçlük çekmesine rağmen, evden çıkıp banka şubesine geldi. Kadriye Korur’a, "Bankadan çektiğin parayı siyah bir poşete doldur, kimseye de bir şey söylemeden yürü. Seni ekiplerimiz uzaktan izliyor. Söyleyeceğimiz yere gel’ diye talimat veren dolandırıcılar, yaşlı kadını Abidinpaşa Caddesi’ne gitmesini söyledi.

Bankadan çektiği 25 bin TL ile tekrar yola çıkan Kadriye Korur, banka şubelerinin yoğun olduğu caddede devriye gezen sivil polislerin dikkatini çekti. Polis, elinde siyah poşet olması ve sürekli telefonla konuşması nedeniyle Korur’u takibe başladı. Bu sırada, 200 bin TL değerindeki lüks otomobille sokağa giren dolandırıcı, Korur’u bir süre uzaktan izledi. Telefonla konuşarak Korur’un yanına yaklaşan İbrahim T, yaşlı kadının elindeki poşeti aldı. Polis, para dolu poşeti alıp, sokak içerisinde kendisini bekleyen otomobile yönelen İbrahim T’yi kıskıvrak yakaladı. İbrahim T'nin suç ortağı Cuma A da otomobil ile birlikte ele geçirildi.

Gözaltına alınan İbrahim T ile Cuma A'nin 3 ayrı dosyadan arandığı belirlendi. Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile İbrahim T'nin dolandırıcılıktan kazandığı para ile satın aldığı anlaşılan adına kayıtlı olan 34 FAL 44 plakalı lüks otomobil de incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Kadının elinden para dolu poşeti almaları güvenlik kamerasına da yansıyan dolandırıcıların sorgusu sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...