Tgrt Haber
18 Kasım 2021 12:29

Lütfi Elvan kimdir, kaç yaşında? Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan faiz hakkında ne dedi?

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan enflasyon ve döviz açıklamaları ile gündeme geldi. Bakan, enflasyonun arzuladıkları seviyede olmadığını söylemesinin ardından ''Lütfi Elvan kimdir, kaç yaşında? Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan enflasyon ve faiz hakkında ne dedi?'' sorusu gündeme geldi.

Lütfi Elvan kimdir, kaç yaşında? Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan faiz hakkında ne dedi?
lütfi elvan,,hazine ve maliye bakanlığı,,enflasyon,,faiz,

İstanbul'da 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan açılış konuşmasından döviz ve enflasyon hakkında açıklama yaptı. Elvan "Enflasyonda maalesef arzuladığımız seviyede değiliz" ifadelerini kullandı. Açıklamanın Merkez Bankası faiz kararı toplantısı öncesi olması vatandaşlarda merak uyandırdı. İşte Lütfi Elvan hakkında bilmeniz gerekenler. 

LÜTFİ ELVAN KİMDİR? 

Lütfi Elvan 12 Mart 1962 tarihinde Karaman’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya'da tamamlayan Lütfi Elvan üniversite eğitimini 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nde tamamladı. Lütfi Elvan Birleşik Krallık'ta bulunan Leeds Üniversitesi'nde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisans yaptı. Ardından ABD Delaware Üniversitesi'nde Ekonomi yüksek lisansını tamamladı. 

Lütfi Elvan, Zeliha Elvan ile evlidir ve iki çocuk babasıdır.

LÜTFİ ELVAN KARİYERİ 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Merkez Banka faiz kararının açıklanacağı PPK toplantısı öncesi yatığı açıklamalarda gündeme geldi. Elvan Elvan, "Güçlü kamu maliyesi, makroekonomik istikrarın en önemli dayanaklarından biri olmaya devam edecektir. Enflasyon cephesindeyse, maalesef arzuladığımız seviyede değiliz. Küresel konjonktür ve yurt içi görünüm, enflasyonla mücadelede son derece dikkatli olmamız gerektiğini ortaya koyuyor. Hedeflediğimiz büyümeyi sürekli kılmanın ön koşulu fiyat istikrarından geçiyor" dedi. Açıklamaların ardından Lütfi Elvan kariyeri araştırılmaya başlandı. 
Lütfi Elvan profesyonel kariyerine 1987 yılında Etibank'ta Yöneylem Araştırma Grubunda mühendis olarak başladı. Bilgisayar destekli madencilik uygulamalarının EtiBank'ta yaygınlaştırılması çalışmalarına öncülük eden Lütfi Elvan, 1989 yılında Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) çalışmaya başladı. 1996 yılında Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü’nde Kalkınmada Öncelikli Yöreler Dairesi Başkanlığı görevine atandı ve bu görevini 2002 yılına kadar sürdürdü. 2002 yılında başladığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden Temmuz 2007 tarihinde siyasi kariyeri için istifa etti. 
Lütfi Elvan siyasi kariyerine Adalet ve Kalkınma Partisi 2007 Karaman milletvekili olarak başladı.  2007 yılında AK Parti'nin o dönemki Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlığı görevine geldi. Türkiye–Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu ve AB Başkanlığına seçildi. 2011 Türkiye Genel Seçimleri ardından tekrar meclise girdi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olarak çalışmaya başladı. 2014 Türkiye yerel seçimleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday gösterilen Binali Yıldırım'ın yerine 25 Aralık 2013 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine geldi. 

Lütfi Elvan, 10 Kasım 2020 tarihinde istifa eden Berat Albayrak yerine Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı.

Lütfi Elvan kimdir, kaç yaşında? Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan faiz hakkında ne dedi?

LÜTFİ ELVAN FAİZ HAKKINDA NE DEDİ? 

İstanbul'da 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi düzenleniyor. Kongrenin açılışına Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da katıldı. Toplantı açılışında konuşma yapan Elvan Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak enflasyonla mücadelelerinin sürdüğünü belirtti. İşte 18 Kasım Merkez Bankası faiz kararı toplantısı öncesi Lütfi Elvan’dan döviz ve enflasyon açıklaması:

''Karşımızdaki enflasyonun; arz ve talep kaynaklı sebeplerinin yanında, fiyatlama davranışları ve bekleyişler kanalıyla da bozulan bir yapısı var. Her bir kök nedene karşı uygulanacak politika seti de farklılaşmak durumunda. Her bir kurumun, kendi görev alanı kapsamında üzerine düşeni yerine getirmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Biz Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak, enflasyonla mücadele kararlılığımızı çok net bir biçimde gösteriyoruz. Yönetilen ve yönlendirilen fiyatların yanında, iç talep gelişmelerini de çok yakından takip ediyor, gerektiğinde makro ihtiyati tedbirleri gecikmeden alıyoruz. Enflasyonla mücadeleyi kararlı ve bütüncül bir anlayışla sürdürdüğümüz ölçüde, döviz kuru istikrara kavuşacak ve ülke risk primimiz düşecektir. Bu sayede uzun vadeli faiz oranları da gerileyecek ve yatırımlar için öngörülebilirlik ufku artacaktır.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...