Tgrt Haber
09 Ocak 2018 23:38

LYS birincisi görme engelli Fulya'nın hayali 'CEO' olmak

LYS'de beş puan türünde de birinci olmayı başaran 19 yaşındaki görme engelli Fulya Akkaya, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde hazırlık okuyor.

LYS birincisi görme engelli Fulya'nın hayali 'CEO' olmak
lys,

Konyalı görme engelli Fulya Akkaya, LYS sonuçlarına göre, TM-1, TM-2, TM-3, TS-1, TS-2 puan türlerinin tamamında birinciliğe adını yazdırdı.

Doğuştan görme engelli Akkaya, farklı puan türlerinde aldığı birincilikle tüm adaylar arasında bir adım öne çıkarak hem Türkiye çapında tanındı hem de azmiyle kamuoyunun takdirini kazandı.

Fulya Akkaya, üniversite tercihini de ortaokul yıllarından itibaren okumak istediği Boğaziçi Üniversitesi'nden yana kullandı.

"Deniz kokulu üniversitem"
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nde İngilizce hazırlık okuyan Fulya Akkaya, "deniz kokulu" diye tanımladığı üniversitesini ve gelecek hayallerini AA muhabirine anlattı.

Gelecekte üst düzey yönetici (CEO) olmak istediğini, bu nedenle de Boğaziçi Üniversitesi'ni seçtiğini belirten Akkaya, hazırlık sınıfında "her şeyin yolunda olduğunu" dile getirdi.

Üniversitesini çok sevdiğini ve "İyi ki gelmişim" dediğini ifade eden Akkaya, "Burası tamamen bilinçli bir tercihti. Sanki yıllardır burada yaşıyormuşum gibiydi. Galiba çok istediğim için bu ortamı çok sevdiğim için... 10. sınıfta buraya gelmiştik, o zaman 'Burada olmalıyım.' dedim ve şimdi buradayım ve mutluyum." dedi.

Üniversite hayatını dolu dolu yaşamak istediğini, birkaç dil öğrenmenin de en büyük isteği olduğunu dile getiren Akkaya, şöyle konuştu:

"Ben bir üst düzey yönetici olmak istiyorum, bunun için her şeyi yapacağım. Yurt dışında yüksek lisans yapmayı istiyorum. Sektör tercim yok, biraz piyasayı tanımam, staj yapmam gerekiyor. O zaman net kararımı vereceğim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...