Tgrt Haber
26 Kasım 2014 09:13

Maden ocağı sahibi, CHP'lileri kovdu

Çorum'da bakanlık tarafından çalışmaları durdurulan maden ocağı sahibi, ziyarete gelen CHP'lileri suçlayarak ocaktan kovdu.

Maden ocağı sahibi, CHP'lileri kovdu
maden ocağı, chp, çorum,

Çorum'un Dodurga ilçesinde bulunan özel bir şirkete ait maden ocağının faaliyetleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu’nun denetimleri sonucu, görülen eksiklikler nedeniyle durduruldu. Denetimler sonucu yeraltındaki maden ocağındaki üretim durdurma kararının ardından işveren ve işçiler arasında anlaşmazlık çıktı. Bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Cengiz Atlas ve bir grup parti yöneticisi dün sabah saatlerinde vardiya saati başlangıcında madeni ziyaret ederek işçilerle bir araya geldi. Atlas ve beraberindekiler işçilerle görüşürken maden sahasına gelen Çelikler Madencilik sahibi Hüseyin Güler, madenin kapatılmasından CHP’lileri sorumlu tutarak ocağı terk etmelerini istedi. Firma yetkilileri ve partililer arasında yapılan görüşmede zaman zaman gerginlikler yaşandı. Hiçbir işletmenin kapatılmasından ve işçilerin işsiz kalmasından yana olmadıklarını dile getiren CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, Güler’e maden ocağının akıbetini sordu. Bunun üzerine "Maden ocağını ben mi kapattım” diyen Güler, “Sizin CHP’li meclis üyeleri Dodurga hakkında sürekli demeç verip Dodurga’yı ‘denetleyin, kapatın, kapatın’ diye siz kendiniz demediniz mi? Bütün işçiler duysun. Bir de gelmişsin işçiye destek veriyorsunuz. Olmaz ki yazık. Siz kendiniz kapattırdınız bu ocağı. Ben işçiyi çıkarmış mıyım? Ben işçiyi çıkarmamışım. Hala benim işçimdir. Hepsi burada. Dün benim servisim gitti buraya geldiler tekrar dönüp gittiler. Ben çıkarmadım ki işçiyi. İşçi benim hala da çalışıyor” şeklinde konuştu.
"BENİM İŞ YERİMİ TERK EDİN"
Konuşmasını bitirdikten sonra Güler, “Benim işyerimi terk edin. Benim işyerime giremezsiniz” diye CHP’lilerden maden sahasından gitmelerini istedi. Bunun üzerine Atlas, “Sinirlenmeyin. Biz terk ederiz. Maden sizin biz gideriz” diyerek karşılık verdi.
"MİLLETİ GALEYANA GETİRMEYE HAKKINIZ YOK"
Güler’in “Sizin milleti galeyana getirmeye hakkınız yok. Bu maden ocağının çalışmasını istemiyorsunuz” sözlerine ise Atlas, “yanılıyorsunuz” şeklinde cevap verdi. CHP heyetinin ilçeye dün de geldiğini belirten Güler, “Siz dün de geldiniz milleti galeyana getirdiniz. Ben denetimden korkmuyorum. 13 yıldır işçilerimiz çalışıyor. Böyle bir şey olmaz. Siz işverene böyle mi davranıyorsunuz? Burası benim iş yerim. İşçinin ekmeğiyle oynuyorsunuz. 13 yıldır bir şey olmadı. Biz işçiyi riske atmıyoruz” ifadelerini kullandı. Atlas, son olarak “kibarca kovulduk” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...