Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ocak 2014 08:36

Maden ocağında yılbaşı

Zonguldak'ta kömür ocağında çalışan işçiler, yerin metrelerce altında pasta keserek yeni yılın gelişini kutladı.

Maden ocağında yılbaşı
zonguldak, maden ocağında yılbaşı, işçiler yılbaşı, yerin altında yılbaşı,

Zonguldak'ta kömür ocağında çalışan işçiler, yerin metrelerce altında pasta keserek yeni yılın gelişini kutladı. Kilimli beldesinde faaliyet gösteren özel bir maden şirketine ait kömür ocağında gece mesaisinde çalışan maden işçileri, saatler gece yarısını göstermeden önce girdikleri ocak içinde ahşap direk ve kalaslardan oluşturdukları sofra başında toplandı. Geçen yılın son saniyelerini birlikte geriye sayarak geçiren işçiler, sofralarındaki ''Yaşasın 2014'' yazılı pastayı kesti. Birbirlerine pasta ikram eden işçiler, yeni yılın maden ocaklarında kazasız üretim getirmesini dileyerek maden kazalarında yaşamını yitiren madenciler için dua etti.
Yaklaşık 4 ay önce ocakta meydana gelen göçükte mahsur kalan Eray Saka (35), gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 yıllık maden işçisi olduğunu, meslek hayatı boyunca yılbaşını beşinci kez ocakta geçirdiğini söyledi. İnsanın yer altındayken yılbaşının aklına gelmediğini ifade eden Saka, şöyle konuştu: "Ailemizden uzakta ekmek parası için çalışıyoruz. Arkadaşlarımızla yılbaşını kutladık. Maden ocağında meydana gelen göçükte yaklaşık 4 ay önce mahsur kalmıştım. Arkadaşlarım tarafından kurtarıldım. Bunlar bizim için olağan şeyler. 2014'ün madenciler için kazasız belasız bir yıl olmasını diliyorum." Şef Aydın Aşkar, 35 yıllık madenlerde çalıştığını belirterek, "Madencilere kazasız ve belasız bir yıl temenni ediyorum. İnşallah 2014 hepimize sağlıklı ve huzur getirir'' dedi. Maden ocağı sorumlusu Erol Komşu da herkes gibi madencilerin de aileleriyle yılbaşı kutlamak istediğini vurgulayarak, "Ekmek parası için ocaktayız. Madenciler bizim ailemiz. Onlarla birlikte vakit geçiriyoruz.  Yeni yılın kazasız belasız geçmesini diliyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...