Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 May 2014 16:43

Maden ocağının sahibi Alp Gürkan hakkında soruşturma açıldı

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, 284 kişinin hayatını kaybettiği maden Soma faciasının ardından maden ocağının sahibi Alp Gürkan hakkında soruşturma açtı.

Maden ocağının sahibi Alp Gürkan hakkında soruşturma açıldı
maden ocağı, soma maden ocağı, maden ocağındaki patlama, soma haberleri, Alp Gürkan, Alp Gürkan kimdir,

Türkiye Maden Mühendisleri Odası Başkanlığı (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası, Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında soruşturma açtıklarını açıkladı.TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Soma'da meydana gelen maden faciasında, Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın doğrudan sorumlu bir düzeyde bulunması gerekçesiyle yapılan olağanüstü toplantıda, soruşturma açılarak disiplin işlemi ile ilgili sürecin başlatıldığı belirtildi. Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:"13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa'nın Soma İlçesi Eynez mevkiindeki Karanlıkdere kapalı ocak kömür işletmesinde meydana gelen ve 300'ün üzerinde maden emekçisinin hayatını kaybettiği facia ile ilgili olarak; rödövans karşılığında ocağın işletilmesi işini üstlenen Soma Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı olan Odamız 311 no.lu üyesi Alp Gürkan hakkında olayla ilgili doğrudan sorumlu bir düzeyde bulunması gerekçesiyle Oda Yönetim Kurulu'nun 16.05.2014 tarihli olağanüstü toplantısında, soruşturma açılarak disiplin işlemleri ile ilgili sürecin başlatılmasına karar verilmiştir" denildi.
Manisa Soma'daki faciada 284 madencinin hayatını kaybettiği maden işletmesinin sahibi Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan basın toplantısı düzenledi. İlk sözü, şirket yetkilileriyle birlikte basının karşısına çıkan Alp Gürkan aldı ve şunları söyledi: 49 senedir sektörün içinde olan, küçük bir işletmeden büyük bir işletmeye geçen biriyim.Madencilik hayatım boyunca en önem verdiğim şey, elde ettiğim gelirlerin tümünü işletmenin geiştirilmesine, çalışanların hayat standartlarının artırılmasına, kaza ve benzer olayların askari düzeye indirilmesi için harcadım.Bugün hayatımın en büyük ızdırabını yaşıyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...