Tgrt Haber
28 May 2016 14:36

Madencilerin eyleminde ‘provokasyon’ şüphesi

Zonguldak’da ücretlerini alamayan maden işçilerinin başlattığı eylemin son günlerde bazı gruplar tarafından sabote edilmeye çalışıldığı tespit edildi. İşçilerin eylemlerine kayyumın atandığı gün değil, bir gün önce başladıkları öğrenildi.

Madencilerin eyleminde ‘provokasyon’ şüphesi
eylem, madenciler, Zonguldak

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde bulunan ve FETÖ operasyonu kapsamında yönetimine kayyım atanan maden ocağının işçileri, alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle açlık grevine başlamıştı.
İŞÇİLER EYLEME OPERASYONDAN BİR GÜN ÖNCE BAŞLADI
Öte yandan, işçilerin eylemlerine kayyım heyetinin atanmasının ardından değil, operasyondan bir gün önce başladıkları ifade edildi. Tamamen masum bir şekilde başlayan eylemin son günlerde belirli gruplar tarafından yönetilmeye çalışıldığı da belirlendi. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise eylemin provokasyona açık olduğunu ve bazı grupların işçiler üzerinden prim yapmaya çalıştıklarını belirleyince, ocak çevresinde tedbirlerini arttırdı.
TAM İKNA OLUYORLARDI
Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak ise işçileri yalnız bırakmıyor. Ekibi ile birlikte ocağın içine inen Osman Ak, işçiler ile bir görüşme gerçekleştirdi. İçeriye gıda yardımında bulunulurken, işçiler ise ikna edilmeye çalışıldı. İşçilerin ikna olmak üzereyken, dışarıda bulunan bazı kişilere telefon gelmesi üzerine eylemin devam ettiği de emniyet tarafından tespit edildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...