Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Nisan 2016 15:35

Madende zehirlenen 9 işçinin durumu hakkında açıklama

Manisa'nın Soma ilçesinde, sabah saatlerinde özel bir maden ocağında yer altında meydana gelen olayda 9 işçi gazdan etkilenerek Soma Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Madende zehirlenen 9 işçinin durumu hakkında açıklama
maden, zehirlenme,

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen ve Belediye Başkanı Hasan Ergene, hastanede müşahede altına alınan işçileri ziyaret etti.
"İŞÇİLER 16 DAKİKA GAZA MARUZ KALDI"
Olayın nasıl meydana geldiği konusunda bilgi alan Kaymakam Ahmet Altıntaş basın mensuplarına açıklama yaptı. Olay yerine gittiklerini ve firma yetkililerinden bilgi aldıklarını anlatan Altıntaş, şöyle konuştu:
"Olayın otomasyon sistemindeki bir arıza nedeniyle meydana geldiği belirtiliyor. Yer altı maden ocağına hava akışını sağlayan iki aspiratör var.
Biri arıza yaptığı an otomatik olarak diğerinin devreye girmesi gerekiyor. Birincisi arıza yaptığında ikincisi devreye giremiyor. Yaklaşık 16 dakikalık süreç içerisinde havalandırma sağlanıyor. İlk aşamada 6 işçi gazdan etkilendi. Devlet hastanemize geldi. Biz kendilerini ziyaret ettik. Durumları iyi. Altı kişiden sonra 3 kişi daha mide bulantısı ve baş ağrısı gibi çeşitli şikayetle hastaneye getirildi. Olumsuz bir durum yok."
Kaymakam Altıntaş, olayla ilgili inceleme yapılacağını, bir daha böyle olay olmaması için çalışacaklarını sözlerine ekledi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...