Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Temmuz 2017 18:44

Mahalleyi tehdit eden yangını imece usulü söndürdüler

Antalya’da boş arazide çıkan ve ev ve işyerlerini tehdit eden yangını söndürmek için küçük çocuklar bile kovalarla su taşırken, bir vatandaşın yangını seyrediş tarzı dikkat çekti

Mahalleyi tehdit eden yangını imece usulü söndürdüler
mahalleyi tehtid eden yangın,,antalya yangın

Antalya’da boş arazide çıkan ve Çevredeki ev ve işyerlerini tehdit eden yangını mahalleli kovalarla su doldurarak yangını söndürme çalıştı.
Edinilen bilgiye göre, Kızılarık Mahallesi Kızılırmak Caddesi üzerinde bulunan boş arazide, 10 dönümlük boş bir arazide bulunan çalıların tutuşması sonucu saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle bir anda yayılan yangın, çevredeki ev ve işyerlerini tehdit etmeye başladı. Bu sırada yangını fark eden mahalleliler itfaiye haber verdi. Evlerinden yangın bölgesine hortum uzatan mahalleliler kovalarla su doldurarak yangını söndürme çalıştı. Aralarında küçük çocuklarında bulunduğu mahalleliler kovalarla imece usulü yangınının büyük bir bölümünü söndürürken, bir vatandaşın yangını koltuğa oturarak izleyişi ise dikkat çekti. Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri de yangının sıçradığı kullanılmayan bir ev ile depoyu kısa sürede söndürdü. Bu sırada tam söndürüldü derken yangın, bir depoya sıçradı. İçerisinde plastik maddelerin olduğu depoya giren itfaiye ekipleri buradaki yangını da kısa sürede kontrol altına alırken, işyeri sahibi ve vatandaşlar da depo içerisindeki plastik maddeleri dışarıya çıkardı.
Yangının evlere sıçramaması için el birliğiyle uğraştıklarını belirten mahallelilerden Şahin Davulcu, “Her taraftan gelenler oldu, tüm komşular elinden geleni yaptı. Evlere sıçraması için el birliğiyle çalıştık” diye konuşurken, yangını söndürmek için kovalarca su taşıyan 7 yaşındaki Nihat Kaplan isimli çocuk ise, çok korktuğunu ancak yardımı söndürmek için 15 kova su taşıdığını söyledi.
Yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınan yangında herhangi bir can kaybının olmadığı öğrenildi. Yangının çıkış sebebi ise araştırılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...