Tgrt Haber
06 Temmuz 2022 18:29 - Güncelleme : 06 Temmuz 2022 21:49

AK Partili Mahir Ünal koronavirüse yakalandı

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, sosyal medya hesabından kötü haberi duyurdu. Koronavirüse yakalandığını açıklayan Ünal, tüm programını iptal ettiğini ve bayram sürecide karantinada olacağını belirtti.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
AK Partili Mahir Ünal koronavirüse yakalandı
Mahir Ünal,koronavirüs

Yaz öncesi çıkan normalleşme kararının ardından maske zorunluluğunun kalkmasıyla vakalarda yeniden artış oldu. Türkiye'de son haftalarda korovirüse yakalananların sayısı bir hayli yükseldi. Virüsten yoğun programı olan politikacılar da etkilenmeye başladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, bugün yaptırdığı Kovid-19 testi sonucunun pozitif çıktığını açıkladı.

AK Partili Mahir Ünal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün yaptırmış olduğum Covid-19 testimin pozitif olduğunu öğrendim. Bu nedenle, planladığımız tüm programlarımızı iptal etmek durumunda kaldık. 7 günlük karantina sürecim sonrası tüm dostlarla yeniden bir araya gelmek ümidiyle, bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. 

SON 2 HAFTADA 5 KATINA ÇIKTI

Öte yandan önceki günün açıklanan haftalık koronavirüs vaka tablosuna göre; Türkiye'de 27 Haziran-3 Temmuz haftasında 57 bin 113 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 25 kişi yaşamını yitirdi. 27 Haziran-3 Temmuz haftasında vakalar, bir önceki haftaya göre yüzde 114 oranında arttı. Vakalar son 2 haftada 5 katına çıktı.

DSÖ: VAKALAR YÜZDE 30 ARTTI

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19 salgınına ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. DSÖ'nün 6 bölgesinden dördünde son haftalarda vaka artış oranlarında yükselme gözlemlendiğini belirten Ghebreyesus, "Son iki haftada küresel alanda Kovid-19 vakaları, önceki haftalara kıyasla yaklaşık yüzde 30 arttı" şeklinde konuştu.

Kovid-19 vakalarındaki bu artışın sebepleri karşısında küresel ve ulusal adımların atılması gerektiğini vurgulayan Ghebreyesus, "Hükümetler, bilim insanları, aşı üreticiler, DSÖ ve vatandaşlar, üzerine düşen görevi yapmalı." dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...