Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Haziran 2022 14:30 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 18:01

Gönül seli! Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı

İsmailağa cemaati lideri Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi bugün Cuma namazına müteakip Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Ustaosmanoğlu’nun vefat haberinin ardından Türkiye’nin birçok noktasından gelen sevenleri, Fatih Camii’ne akın etti. Yüzbinlerce kişinin geldiği alanda Fatih'in en büyük caddesi olan Fevzipaşa Caddesi, trafiğe kapatıldı. Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi'yi anlattı. Erdoğan, "İlim, irfan ve hikmet sahibi önderimizi ebediyete yolculuk ediyoruz. Bir ömür bu ümmetin manevi mimarı olarak bulunmuş Hocaefendi hazretlerinin bu mücadelede de farz, sünnet, bunlardan zerre karar tavizinin olmadığını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı-TGRT Haber
Mahmut Ustaosmanoğlu,fatih camii

İsmailağa cemaati lideri Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi 93 yaşında hayatını kaybetti. Ustaosmanoğlu'nun vefat haberini torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere siyaset ve iş dünyasından çok sayıda taziye mesajı yayınlandı. Vefat haberini alan sevenleri ise hem İstanbul'un farklı noktalarından hem de il dışından Fatih Camii'ne akın etti. Ustaosmanoğlu’nun Beykoz’daki evi de doldu taştı. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılım sağlarken camide adım atacak yer kalmadı. Binlerce kişi de töreni dışarıdan takip etti. 

ERDOĞAN, MAHMUD USTAOSMANOĞLU HOCAEFENDİ'Yİ ANLATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze namazının ardından yaptığı açıklamada, "Sevgili kardeşlerim bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Ben Hoca Efendi Hazretlerini 65-66 yıllarındayken Fatih İmam Hatip'te öğrenciyim. Cuma namazlarında camiye gelip orada kendisiyle bir araya gelirdik. Bir ömür bu ümmetin manevi mimarı olarak bulunmuş Hoca efendi hazretlerinin bu mücadelede de farz, sünnet, bunlardan zerre karar tavizinin olmadığını biliyoruz. Son dönemlerinde gerçekten çok çile geçti ve bugün Hakk'a uğurluyoruz, yaş 93. Kendisini tanıdık, bildik ve bu imanıyla da sevgili habibine komşu olacağını da biliyoruz. Bu vesileyle tezkiye yapıldı" ifadelerini kullandı.

Gönül seli! Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı

ON BİNLERCE KİŞİ ALANA GELDİ

Cuma namazına müteakip Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlanacak Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin cenazesine katılmak isteyenler Fatih Camii'ne akın etti. On binlerce kişinin geldiği alanda Fatih'in en büyük caddesi olan Fevzipaşa Caddesi, trafiğe kapatıldı. Camide adım atacak yer kalmazken, binlerce kişi de töreni dışarıdan takip ediyor.

Gönül seli! Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Sevgili şeyhimiz Mahmut Efendi Hazretlerimiz Hakk’a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle ümmet-i Muhammed’in başı sağ olsun.” ifadeleri yer aldı.

https://twitter.com/mfustaosmanoglu/status/1539752162103906305

Gönül seli! Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı

ŞEYHİMİZ AHİRETE İNTİKAL ETMİŞTİR

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, “Sevgili şeyhimiz Mahmut Efendi Hazretlerimiz Hakk’a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle ümmet-i Muhammed’in başı sağ olsun.” ifadeleri yer aldı.

CENAZE PROGRAMI

İsmailağa Camii'nin resmi Twitter hesabından paylaşılan bilgiye göre Ustaosmanoğlu'nun cenazesi Cuma namazına müteakip Fatih Camii'nden kaldırılarak Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'nda mürşidi Ahıskalı Ali Haydar Efendi'nin yanına defnedilecek.

DEFNEDİLECEĞİ ALANDA HAZIRLIKLAR YAPILIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı cenaze töreninin gerçekleştirileceği alanda yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Ustaosmanoğlu'nun sevenlerinden bir kısım da Edirnekapı Mezarlığı'na geldi. Ustaosmanoğlu'nun defnedileceği alanda ise son hazırlıklar yapılıyor.

Gönül seli! Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ustaosmanoğlu'nun vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı. Erdoğan, mesajında "Ömrünü İslam’a vakfeden, ülkemizin manevi rehberlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum. Mekânı cennet olsun" dedi.

TAZİYE MESAJLARI

Uzun süredir yoğun bakımda tedavi gören İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından başsağlığı mesajları yayımladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın:

“Allah’tan geldik, yine O’na döneceğiz.” Değerli alim, hoca, fazıl ve veli insan muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu efendiye Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Mevla sonsuz rahmetiyle muamele eylesin. Mekanı cennet olsun."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından Ustaosmanoğlu için taziye mesajı yayınladı. Soylu mesajında, "Alimin ölümü, âlemin ölümü gibidir." Yetiştirdiği Kur'an talebeleriyle, örnek yaşayışıyla, İslâm'ın büyük hizmetkârı, Muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendiye Allah'tan rahmet; İslam Âlemi, Milletimiz ve İsmailağa Cemaatine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet makamı âlî olsun" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan:

"Alimin ölümü, alemin ölümü gibidir. Anadolu’da binlerce talebe yetiştiren, devletine ve milletine sayısız hizmetleri bulunan #MahmudEfendiHazretleri’ne Cenab-ı Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekanı cennet makamı âli olsun.."

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu:

"İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn Mahmut Efendi emaneti Rabbine teslim etti."

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş:

"İslam’ın inanç, ibadet, ahlak ve muamelâta dair emir ve nehiylerinin öğrenilmesi ve yaşanması için ilim ve irfan yolunda bir asra yakın mücadele yürüten, binlerce talebe yetiştiren Mahmud Efendi üstadımızın mekanı cennet, makâmı âlî olsun."

Gönül seli! Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı

MAHMUT USTAOSMANOĞLU KİMDİR?

Mahmut Ustaosmanoğlu ya da bilinen adıyla Mahmut Efendi, 1929 yılında Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya geldi. İsmailağa Cemaati'nin lideri ve şeyhi olan Ustaosmanoğlu, gençliğinin ilk yıllarında civar köylerdeki hocalardan ders aldı. 16 yaşında icazet alan Mahmut Efendi, doğduğu Tavşanlı köyünde ders vermeye başladı. Erken yaşta, daha askerlik çağına gelmeden talebelerine icazet verdi. 1951 yılı Ramazan ayında, Sivas ili Divriği ilçesine vaiz olarak atandı. Yaptığı dini sohbetlerle çevresindeki insanların dikkatini çekti. 1952 yılının sonlarında şeyhi Ahıskalı Ali Haydar Efendi ile tanıştı. Askerlik sonrası şeyhi Ahıskalı Ali Haydar Efendi, onu İsmailağa Camii’ne imam tayin etmek için davet etti.1954'te İsmailağa'da imamlığa başladı. 1996'da 65 yaşını doldurduğu için aynı camiden emekli oldu.

Gönül seli! Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı

Ustaosmanoğlu'nun cenazesi Cuma namazına müteakip Fatih Camii'nden kaldırılarak Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'nda mürşidi Ahıskalı Ali Haydar Efendi'nin yanına defnedilecek.

Gönül seli! Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı

Kaynak: Anadolu Ajansı-TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...