Tgrt Haber
09 Kasım 2021 19:08

Malatya'da binanın çökme anı kameralara böyle yansıdı (Video)

Malatya'da akşam saatlerinde 2 katlı bina henüz bilinmeyen bir sebeple çökme meydana geldi. Göçük nedeniyle çok sayıda vatandaşın yaralandığı bildirildi. Öte yandan Malatya'da binanın çökme anı kameralara da yansıdı.

Malatya'da binanın çökme anı kameralara böyle yansıdı (Video)
malatya,bina

Malatya'da 2 katlı binada göcük meydana geldi. Merkez Yeşilyurt ilçesine bağlı Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'ndeki 2 katlı bina çöktü. AFAD, çöken binanın enkazından 14 kişinin yaralı olarak çıkartıldığını açıkladı. Enkaz altında kalanların kurtarılması için itfaiye, UMKE, jandarma, 112 Sağlık ekipleri yoğun çaba sarf ediyor. Binanın altında dükkanlar olduğu ve bir katında kıraathanenin de bulunduğu öğrenilirken, enkazda 10 kişinin olduğu tahmin ediliyor.

VALİDEN AÇIKLAMA GELDİ

Malatya Valisi Aydın Baruş yaptığı açıklamada, "Bu 2 katlı bir bina. Olay yerinde görevlilerimizin aktardığına göre, enkazın altından 8 kişi çıkarıldı ve durumları iyi. Bu 2 katlı bir bina. Olay yerinde görevlilerimizin aktardığına göre... Enkazın altından 8 kişi çıkarıldı ve durumları iyi. Ancak çöken binada bir kahvehane, fırın ve bir ticarethane var. Kaç kişinin etkilendiği yönünde kesin bir bilgi yok. Yaklaşık 20 insan olduğu söyleniyor. Olayı araştırıyoruz. AFAD ve itfaiye ekiplerimiz çalışıyor. Gereken yapılıyor" şeklinde konuştu.

Malatya'da binanın çökme anı kameralara böyle yansıdı (Video)
Malatya'da 2 katlı binanın çökme anı sonrası ekipler enkaz altındakileri kurtarmak için seferber oldu

62 YILLIK BİNADA TADİLAT YAPILIYORMUŞ!

TGRT Haber canlı yayınına bağlanan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "Binanın çöktüğünü duyduğumuz an olay yerine gittik. Çalışmalar devam ediyor. 2 katlı 62 yıllık bina olduğunu öğrendik. Binanın alt tarafında tadilat yapılıyormuş. Ancak tadilat ile ilgili herhangi bir başvuru yapılmadı. Neden çöktüğü ile ilgili net bir bilgi yok. Çevredeki vatandaşlar binanın yavaş bir şekilde çöktüğü ifade etti. İnşallah ölüm olmaz" ifadelerini kullandı.

MALATYA'DA BİNANIN ÇÖKME ANI

Malatya'daki 2 katlı binanın çökme anına ilişkin kamera görüntüleri de ortaya çıktı. İşte o anlar...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...