Tgrt Haber
09 Nisan 2022 17:05 - Güncelleme : 09 Nisan 2022 18:59

Son dakika! Malatya'da şiddetli deprem: 5,2 ile sallandı, 20'den fazla artçı meydana geldi

Son dakika haberi: Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, Elazığ, Sivas, Tunceli, Erzincan, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da da hissedildi. Malatya'da 20'den fazla artçı deprem daha meydana gelirken, bunlar arasında 4,1 büyüklüğündeki deprem yeniden paniğe yol açtı.

Kandilli Rasathanesi'nin veirlerine göre, Malatya'^nın Pütürge ilçesinde, 5,2 şiddetinde deprem meydana geldi. Saat 17.02'de gerçekleşen sarsıntı, çevre illerden de hissedildi.

Depremin yaklaşık 10-15 saniye sürdüğü öğrenilirken bölgede can kaybı veya yaralı olup olmadığı bilinmiyor.

BELEDİYE BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMA

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Bölgeden aldığımız bilgilerden şu ana kadar bize intikal eden olumsuzluk olmadığı şeklinde. İlgili arkadaşlarımız, bölge ile temas halindeler. Şu ana kadar can ve mal kaybı noktasında bize herhangi bir bilgi ulaşmamıştır" dedi. 

Malatya Valisi Aydın Baruş da deprem sonrası yaptığı ilk açıklamada olumsuz bir durum olmadığı kaydetti.

1,5 SAAT İÇİNDE 22 ARTÇI DEPREM

Malatya’nın Pütürge ilçe merkezli meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremden sonra 1,5 saat içinde 22 artçı deprem daha meydana geldi. Bunlardan en şiddetlisi ise saat 18.37'de meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem oldu.

BAKAN KURUM'DAN 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

Çevre ve Şehircillik Bakanı Murat Kurum, Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya'mıza ve ülkemize geçmiş olsun.

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...