Tgrt Haber
10 Kasım 2021 15:16

Malatya'daki çöken binadan saniyelerle kurtuldu: Işığı görünce kendimizi dışarı attık

Malatya’da izinsiz tadilat yapıldığı için çöken 2 katlı binadan saniyeler içinde kurtulan Halil Koka, yaşadığı korku ve dehşet dolu anları anlattı.

Malatya'daki çöken binadan saniyelerle kurtuldu: Işığı görünce kendimizi dışarı attık
Malatya,Bina,Çökme

Malatya’da çöken 2 katlı binanın enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı. Bina çökmeden öneler saniyelerle kurtulan Halil Koka yaşadığı korku dolu anları anlattı.

Binanın çökme anından önce altında bulunan kahvehanede yaklaşık 15 kişinin olduğunu belirten  ve aniden bir ses geldiğini ve hemen yerinden fırladığını belirten Koka, “Hemen aşağı indim, bu sırada üzerime kum döküldü. Benden hemen önce kahvehaneyi işleten arkadaş çıktı. Kapıyı zor buldum ışığı görünce kendimizi dışarı attık. Arkadaşlarımdan 2’isi yaralandı. Zaten hepimiz arkadaşız orada” ifadeleriyle yaşadığı dehşeti gözler önüne serdi.

Yaşanılan bu olaydan önce binada yapılan tadilatın yaklaşık 2 aydır sürdüğünü öne süren Koka, “Tadilat sırasında buradaki arkadaşa tehlikeli de dedim ‘bir şey olmaz’ dedi. Hatta dün bakım tuğla kırılmıştı, sanırım oda neden oldu” ifadelerini kullandı.

Malatya'daki çöken binadan saniyelerle kurtuldu: Işığı görünce kendimizi dışarı attık

EKİPLER 1,5 DAKİKA İÇİNDE OLAY YERİNDEYDİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, kendilerine binanın çökme ihbarının yapılmasının ardından en yakın istasyondan ekiplerin 1,5 dakika gibi kısa sürede olay yerine vardığını ifade ederek, 5 dakika içinde ise tüm ekiplerin enkaz alanında olduğunu belirtti.

Malatya'daki çöken binadan saniyelerle kurtuldu: Işığı görünce kendimizi dışarı attık

“TADİLATLAR UZMANLAR TARAFINDAN İNCELENMELİ”

Öte yandan bu olaydan ders çıkarılması gerektiğini ve binalardaki tadilatların mutlaka uzmanların onayıyla yapılmasının da önemine değinen İnönü Üniversitesi İnşaat Teknolojisi Bölüm Başkanı olan Vehbi Aluçlu, "Buradan alacağımız ders, öncelikle böyle bir tadilatın uzmanlar tarafından incelendikten sonra yerel idarecilerden tadilat projesi alınması ve uzman kontrolünde böyle bir şeyin yapılması lazım" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Malatya'da bulunan iki katlı binada izinsiz tadilat yapılması nedeniyle binada çökme meydana gelmiş, arama kurtarma çalışmaları sonucu 13 kişi enkazdan yaralı kurtarılmıştı. 7 ilden gelen AFAD ekipleri ile birlikte Malatya’da UMKE, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve STK'lardan oluşan toplam 447 personel yaklaşık 9 saatte arama-kurtarma çalışması tamamlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...