Tgrt Haber
20 Ocak 2022 16:26

Malatya’dan İstanbul’a gidecek yolcu uçağı kara saplandı! Uçuş 2,5 saat sonra gerçekleşti

Türkiye’de soğuk hava ve kar yağışı etkisini sürdürüyor. 2 gündür kar altında olan Malatya’dan İstanbul’a gidecek yolcu uçağı pistte kara saplandı. Uçuşun 2,5 saat sonra gerçekleştiği belirtildi.

Malatya’dan İstanbul’a gidecek yolcu uçağı kara saplandı! Uçuş 2,5 saat sonra gerçekleşti
Malatya,İstanbul,THY

Bu hafta içinde Türkiye genelinde soğuk hava hakim olurken, bazı bölgelerde de kar etkisini gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Başkanlığı Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Yüksel Yağan, cuma günü yeni bir soğuk yağışlı sistemin Balkanlar üzerinden yurdun kuzeybatı kesimlerinden başlayarak etkili olacağını söyledi. Kar yağışı ve buzlanma trafikte vatandaşlara zor anlar yaşattı. 

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM

2 gündür kar altında olan Malatya’da karayollarındaki ulaşımın aksamasının yanı sıra havayolu ulaşımında da zaman zaman aksamalar meydana geliyor. Son olarak Malatya- İstanbul seferini yapacak yolcu uçağı piste çıkınca bir süre sonra kara saplandı. Bu durumu bazı yolcularda sosyal medya hesaplarından paylaştı. Bir yolcu yaşanan bu anı “Pist kar ve buz temizliği, uçak piste çıkmadan yapılmaz mı? Uçak piste çıktığında kaydı, uçağı kurtarmaya gelen push back aracı kaydı, nihayet pisti temizliyorlar” ifadesi ile paylaştı.

Piste yapılan temizliğin ardından 11.50’te kalkışı planlanan Türk Hava Yolları (THY) uçağı saat 14.36’da kalkış yaparak İstanbul Atatürk Hava Limanına doğru yola çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...