Tgrt Haber
29 Temmuz 2021 10:24

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen TGRT Haber’e konuştu

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Yangının pek çok farklı noktalarda birden çıkması ve çıkış şekli sabotaj ihtimalini güçlendiriyor” dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen TGRT Haber’e konuştu
MANAVGAT YANGIN,Şükrü Sözen,yangın

Türkiye’nin doğa harikası ve turistik merkezlerinden biri olan Manavgat’ta 4 ayrı yerde orman yangını çıktı. Bir gün sonra kontrol altına alınan yangında onlarca ev kül oldu, 18 köy ve 4 mahalle boşaltıldı. 62 kişi dumandan etkilendi, alevler arasında kalan 3 kişi ağır yaralandı. Yangına 1 İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel ve su ikmal araçlarıyla müdahale edildi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen TGRT Haber’e yangınla ilgili açıklamalarda bulundu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sabotaj iddialarına şöyle yanıt verdi: “Elimizde net bir bilgi yok ancak sabotaj yönünde güçlü bir kanaat mevcut. Alınan bilgiler bu doğrultuda. Yangının pek çok farklı noktalarda birden çıkması bu kanaati güçlendiriyor. Çünkü bir tarafı söndürüyorsunuz, diğer taraftan başlıyor.  Meteorolojiye göre 3 günlük bir poyraz ve yüksek sıcak söz konusuydu. Sabotaj yetkililerimiz tarafından araştırıyor, bizimkiler tahmin ancak çıkış şekli ve noktaları itibariyle sabotaja benziyor” dedi.

KENT MERKEZİNE GİRMEK ÜZERE

Çok sıkıntılı bir tablo ile karşı karşıya olduklarını söyleyen Şükrü Sözen, “Yangın tam anlamıyla kontrol altına alınamadı. Kent merkezsizine girmek üzere. Güçlü bir rüzgar var. Mücadele devam ediyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...