Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Eylül 2021 11:23

Manavgat ormanlarını bu kez de yıldırım yaktı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Köprülü Kanyon Milli parkı sınırları içerisindeki Yangın 6 helikopter ve 1 uçak müdahale etti.

Manavgat ormanlarını bu kez de yıldırım yaktı
antalya,,yangın,,orman yangını,

Manavgat ilçesinde dün zaman zaman etkili olan yağmur sırasında Altınyaka Mahallesi’nde yıldırım düşmesi sonucu ormanlık alanda yangın çıktı.

Alevler bir anda yayılırken, ihbar üzerine yangın bölgesine 2 helikopter ve çok sayıda arazöz sevk edildi.  Yangının rüzgarın etkisiyle büyümesi üzerine bölgeye 4 helikopter ve 1 uçak takviyesi yapıldı.

KONTROL ALTINA ALINDI

Gece boyu devam eden ve 4 hektarlık orman arazisinin zarar gördüğü yangın, sabaha karşı kontrol altına alındı.

Manavgat'ta geçen 28 Temmuz'da 4 ayrı yerde çıkan orman yangını 10 günde söndürülürken müdahale için Türkiye'nin birçok yerinden 8 uçak, 19 helikopter, 450 arazöz, 450 iş makinesi, 200 itfaiye aracı ve 7 bin personel sevk edilmişti. Türkiye'nin en büyük yangını olarak kabul edilen yangında 75 bin hektar ormanlık ve tarım arazisi zarar görürken 8 kişi hayatını kaybetti, 2 binin üzerinde ev ve iş yeri de yanarak kullanılamaz hale geldi.

Manavgat ormanlarını bu kez de yıldırım yaktı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...