Tgrt Haber
20 Ekim 2015 17:34

Mardin'de 5 PKK'lı tutuklandı

Mardin'in Kızıltepe ve Dargeçit İlçeleri'nde, gözaltına alınan 5 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanarak cezaevlerine konuldu.

Mardin'de 5 PKK'lı tutuklandı
mardin,pkklı,

Kızıltepe İlçesi'nde 2, Dargeçit İlçesi'nde de 3 kişi olmak üzere toplam 5 kişi, silahlı örgüte üye oldukları iddiasıyla çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Konu ile ilgili Mardin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "05.10.2015 günü saat 21.30 sıralarında Kızıltepe İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde bulunan bir sokak üzerinde yüzleri maske ile kapalı grubun dağıtılması amacıyla yapılan müdahale ve yakalama çalışması neticesinde yakalanan Ş.S. (20) ve E.V. (20) isimli şahıslar haklarında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldıkları Adli Makamlarca 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanarak, Mardin Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir. PKK/KCK terör örgütü mensuplarının yakalanması, örgüt adına kullanılan silah ve patlayıcıların ele geçirilmesi, kamu düzeni ve güvenliği ile kişi can ve mal emniyetini sağlamak amacıyla yapılacak operasyonel çalışmanın güvenli bir şekilde icra edilebilmesi amacıyla 10.10.2015 günü sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından 12.10.2015 günü Dargeçit İlçesi Bahçebaşı Mahallesindeki bir ikamette yapılan aramada gözaltına alınan H.Ş. (35), M.Ş.T. (46) ve L.A. (32) isimli şahıslar haklarında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldıkları Adli Makamlarca 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanarak, Mardin Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...