Tgrt Haber
10 Kasım 2016 12:38

Mardin'de Derik ilçesi’nde kaymakamlığa saldırı: 3 yaralı

Mardin ‘in Derik ilçesi’nde Kaymakamlık binası yakınlarında patlama meydana geldi. Mardin’in Derik ilçesinde kaymakamlık konutuna yönelik düzenlenen roketli saldırıda İlçe Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün de aralarında bulunduğu 3 kişi yaralandı.

Mardin'de Derik ilçesi’nde kaymakamlığa saldırı: 3 yaralı
mardin,mardin patlama,derik patlama,kaymakam,terör saldırısı,

Edinilen bilgiye göre olay, saat 12.15 sıralarında, Derik ilçesi kaymakamlık lojmanlarında meydana geldi. PKK’lı teröristler tarafından kaymakamlık konutuna yönelik düzenlenen roketatarlı saldırıda İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Muhammed Fatih Safitürk'ün de aralarında bulunduğu 3 kişi yaralandı. Saldırıyı düzenleyen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatılırken, yaralılar kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı. 

KAYMAKAM UÇAK AMBULANSLA ANKARA'YA NAKLEDİLECEK

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Mardin'in Derik ilçesinde kaymakamlık binası yakınlarındaki roketaktarlı saldırıda yaralanan Derik Belediyesine kayyum olarak atanan kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ ün Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine nakledildiğini bildirdi. Safitürk’ ün ilk tetkik ve tedavisinin ardından gerektiğinde hazır halde bekletilen uçak ambulansla Ankara'ya naklinin planlandığı belirtildi..

Mardin'de Derik ilçesi’nde kaymakamlığa saldırı: 3 yaralı

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Kale Mahallesi'ndeki Derik Kaymakamlık binasına PKK'lı teröristlerce  düzenlenen saldırıda yaralanan Kaymakam Safitürk ile 2 kişinin tedavileri  sürüyor.
Vali Yaman, Kızıltepe Devlet Hastanesinde tedavi gören Kaymakam  Safitürk'ü ziyaret etti.
 Safitürk'ün durumu ile ilgili hastane yetkililerinden bilgi alan  Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Derik Kaymakamlığına terör örgütü  tarafından saldırı gerçekleştirildiğini anımsatarak, "Teröristlerin yakalanması  için çalışma başlatıldı. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek." dedi.
 Teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...