Tgrt Haber
15 Kasım 2014 17:56

Mardin'deki kemik parçalarıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı

Mardin Kızıltepe'de kazıda bulunan bazı kemik parçalarının 1995'de kaybolan Abdurrahman Olcay'a ait olduğu iddia edildi.

Mardin'deki kemik parçalarıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı
insan hakları derneği, mardin kızıltepe, Erdal Kuzu, Abdurrahman Olcay, Genel olaylar Haberleri,

İnsan Hakları Derneği Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, mağdur yakınlarıyla düzenlediği basın toplantısında geçen yıl Kızıltepe ilçesine bağlı Aysun köyünde yapılan kazılarda üç kişiye ait kemikler bulunduğunu hatırlatarak, yapılan DNA incelemelerinde kemiklerin bir bölümünün 1995'de Dargeçit ilçesinde gözaltına alınıp bir daha haber alınamayan Olcay'a ait olduğunun belirlendiğini ileri sürdü. Kuzu, insan hakları aktivistleri ve mağdur yakınları olarak faillerin peşini bırakmayacaklarını, Meclis çatısı altında Hakikatleri Araştırma Komisyonu'na benzer bir komisyonun kurulmasını istediklerini söyledi. Olcay'ın babası Mehmet Ali Olcay da "Çocuklarımız toplu halde gözaltına alındılar. Toplu halde öldürüldüler. Bunun geçerli nedeni şu ana kadar bize anlatılmadı. Ama biz davamızın takipçisi olacağız" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...