Tgrt Haber
10 Ağustos 2021 12:58

Müsilaj uyarısı: Marmara Denizi ölüyor, zaman yok

Marmara Denizi’nde müsilaj sorunu devam ediyor. Marmara’nın müsilaj sorunundan kurtulması için kurulan Marmara Denizi Bilim ve Teknik Kurulu Üyesi Profesör Doktor Mustafa Sarı, Meclis'te Marmara için “deniz ölüyor, denizin zamanı yok” uyarısında bulundu. Marmara denizinin acilen koruma alanı ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Müsilaj uyarısı: Marmara Denizi ölüyor, zaman yok
marmara denizi,müsilaj,deniz salyası,TBMM,meclis,mustafa sarı

Bir yandan orman yangınları bir yandan sel felaketleri derken müsilaj sorunu unutuldu. Marmara Denizi Bilim ve Teknik Kurulu Üyesi Profesör Doktor Mustafa Sarı’dan “Marmara denizi ölüyor, zaman yok” uyarısı geldi.

Müsilajın varlığının sürdüğüne işaret eden Sarı, “Yüzeyden temizlendi fakat önemli kısmı deniz dibine çökecek, dipteki yaşamı öldürecek” dedi.

Sarı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Müsilaj Araştırma Komisyonu’na yaptığı sunumda, su altında bizzat kendisinin çektiği fotoğrafları komisyon üyesi milletvekillerine gösterdi.

Deniz yüzeyinden 3 metre aşağıda başlayıp, 30 metreye kadar müsilajın aldığı şekillere dikkat çekti.

Sarı, İklim değişikliği ve sıcaklık artışını durdurma şansı olmadığını kaydetti. Marmara Denizi’nin hızlı restorasyonunun sağlanması, ekosistemin toparlanması zorunluluğuna değindi…

Öte yandan, Marmara’nın acilen koruma alanı ilan edilmesi, endüstriyel atıkların ileri biyolojik arıtmaya tabi tutulması gerektiğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...