Tgrt Haber
22 Haziran 2022 14:35 - Güncelleme : 23 Haziran 2022 06:14

Son dakika: Ters rüzgar yangını büyütüyor! Marmaris'teki orman yangınında son durum: Savcılık soruşturma başlattı, Erdoğan da bölgede

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüdü. Sabah saatlerinden itibaren yangını havadan söndürme çalışmaları başladı. Rüzgarın etkisini artırması çalışmaları güçleştirirken alevlerle mücadele saatlerdir devam ediyor. Farklı noktalarda devam eden yangına havadan ve karadan müdahale aralıksız sürüyor. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı da yangınla ilgili soruşturma başlattı. Yangına ilişkin son bilgileri veren Bakan Kirişçi, "Sahada 2 bin 600 personel çalışıyor. Yangına 41 hava aracı ile müdahale ediliyor. 51 hane ve 151 vatandaşımız tahliye edildi.” dedi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İHA/AA
marmaris,orman yangını

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yanmaya başladı. Rüzgarın da etkisi ile alevler kısa sürede bölgeye yayılırken çok sayıda ekip yangına müdahale ediyor. Güvenlik tedbirleri kapsamında yangın bölgesine görevlilerin dışında kimse alınmıyor.  Gece boyunca karadan müdahale edilen yangına sabahın ilk saatlerinden itibaren havadan da müdahale edilmeye başlandı. Alevlere, karadaki çalışmaların yanı sıra 20 helikopter ve 14 uçak ile müdahale ediliyor.

10 GECE GÖRÜŞ HELİKOPTERİ GELECEK

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris’teki orman yangını ile ilgili son durumu açıkladı. Bakan Kirişçi, "Şu anda 27 helikopter, 14 uçak ile toplamda 41 hava aracı yangına müdahale ediyor. 51 hane ve 151 vatandaşımız tahliye edildi" dedi. Sahada 2 bin 600 personelin çalıştığını belirten Bakan Kirişçi, Bakan Kirişci, havadaki ısınma ve artan rüzgar nedeniyle yangının yeniden alevlendiğini ifade etti.  

Bakan Kirişçi, ayrıca 4 Temmuz'da orman yangınlarında kullanılmak üzere 10 gece görüş helikopterinin geleceğini açıkladı.

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamada ise, 1012 OGM personeli olmak üzere toplam 2604 personel, 253 arazöz ve 26 su tankeri olmak üzere diğer kamu araçları ile toplam 598 araç, 17 OGM dozeri olmak üzere 53 iş makinesi, emniyet ve jandarmaya ait olmak üzere 20 TOMA'nın yangın söndürme çalışmalarında an itibariyle görev yaptığı belirtildi. 20 OGM helikopteri olmak üzere 27 helikopter ve 14 uçağın sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yangına müdahale edeceği bildirildi.

KÖYCEĞİZ'DEKİ YANGIN KOTROL ALTINDA

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğlen saatlerinde meydana gelen orman yangını kontrol altına alındı.

Toparlar Mahallesi Şelale yakınlarında Değirmendere Mevkiinde çıkan yangın saat 18.00’de kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı. Yangına 3 uçak, 4 yangın helikopteri ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından müdahale edildi. Yangına karadan ve havadan yoğun bir şekilde müdahale edilerek yangın kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

EGM, SOSYAL MEDYA PROVOKATÖRLERİNİN PEŞİNDE

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangını ile ilgili sosyal medya platformlarında, suç unsuru içerikli paylaşımda bulunan hesaplar hakkında işlemlere başlanıldığını açıkladı.

EGM tarafından yapılan açıklamada, “Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 21 Haziran 2022 tarihinde Muğla ili Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangını ile ilgili sosyal medya platformları üzerinden; yangına müdahale edilmediği, otellere alan açmak için çıkarıldığı ve sabotaj söylemlerinin dolaşıma sokularak dezenformasyon faaliyetlerinin yürütülmeye çalışıldığı, kamuoyu üzerinde panik ve güvensizlik oluşturabilecek söylemlerin bilgisayarlar tarafından yönetilen bot/proje hesaplar aracılığıyla yayıldığı görülmüştür” denildi.

TOMALAR DEVREDE

Aydın, Denizli ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne ve Jandarmaya bağlı 17 TOMA da destek veriyor. Yaklaşık 6 ton su kapasitesine sahip TOMA’lar ormanlık bölgede alevlere su sıkarak, mücadeleye destek veriyor. Bölgeye gelen tankerler ise TOMA’lara su takviyesi yapıyor.

Öte yandan Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca Marmaris'teki orman yangınıyla ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Sosyal medyada 'yangına uçakla müdahale edilmedi' yalanını gerek bakanlar gerek ise gelen görüntüler yalanladı.

AKŞENER'İN 'UÇAK YOK' İDDİASINA BAKAN KİRİŞÇİ'DEN TEPKİ

Marmaris’te dün akşam saatlerinde başlayan orman yangınına havadan 14 uçak ve 24 helikopter ile müdahale sürerken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, isim vermeden İYİ Parti lideri Meral Akşener’in ‘uçak yok, hazırlık yok’ iddialarına tepki gösterdi. Kirişçi, “Siyasetin de bir edebi, ahlakı olmalı” dedi.

Ne yapılırsa yapılsın atılan adımların gölgelenemeyeceğini vurgulayan Bakan Kirişçi, “Siyasetin de bir edebi, ahlakı olmalı. Ben bunu çok önemsiyorum. Bu kadar önemli hazırlıklar yapmış, kendi envanterini her bakımdan zenginleştirmiş bir Tarım ve Orman Bakanlığı ile bu bakanlığın atmış olduğu adımları önemsizleştirmek, değersizleştirmek ve tabir yerindeyse bir yalan makinesiyle sanki bunlar yapılmamış gibi bir takdim içerisinde olmak siyasetin ahlakına asla uymayan, sığmayan hadiseler" ifadelerini kullandı. HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

https://twitter.com/VahitKirisci/status/1539608610094850049

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, söndürme çalışmalarına ait görüntüleri sosyal medya hesabından “Marmaris’te yangın söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor” notuyla paylaştı. Kirişci’nin paylaştığı görüntüde bölgedeki 20 helikopter, 14 uçak ve kara ekiplerinin yangına müdahale anları yer aldı.

ERDOĞAN ORMAN YANGININA MÜDAHALEYİ İNCELEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle yangın bölgesinde incelemede bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da eşlik etti.

Son dakika: Ters rüzgar yangını büyütüyor! Marmaris'teki orman yangınında son durum: Savcılık soruşturma başlattı, Erdoğan da bölgede

YANGINLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Marmaris ilçesindeki orman yangını ile ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. Yağcı, yaptığı yazılı açıklamada, Amazon köyü Bördübet mevkisindeki ormanlık alanda dün saat 20.00 sıralarında başlayan yangının yaklaşık 300-400 hektarlık kızılçam ormanında zarar oluşturduğunu kaydetti. Başsavcı Yağcı, "Yangınla ilgili olarak mülhakatımız Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış olup, soruşturma tüm yönleriyle titizlikle yürütülmektedir." ifadesini kullandı.

Son dakika: Ters rüzgar yangını büyütüyor! Marmaris'teki orman yangınında son durum: Savcılık soruşturma başlattı, Erdoğan da bölgede

KILIÇDAROĞLU YANGIN BÖLGESİNE GİDİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris Bölgesinde başlayan orman yangınları nedeniyle, Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış Törenini ileri bir saate erteleyerek, yangın bölgesine gitme kararı aldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu saat 17.00’de, Bördübet Mevkiinde oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezine gidecek. Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreninin ise saat 19.00’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

HELİKOPTER VE UÇAK GEÇ GELDİ İDDİASI YALANLANDI

Bakan Kirişci, sosyal medyada yer alan "helikopter ve uçakların zamanında yangına müdahale etmediği" yönündeki iddialarla ilgili olarak da en güzel cevabı bölgedeki uçak ve helikopter seslerinin verdiğini ifade etti.

Kirişci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabii insanların ağzı fermuar değil ki çekesiniz, kapatasınız. İsterim ki insanlar hakikati görsünler, hakikati görmek istiyorlarsa asgariden yayınları izlesinler veya gelsinler burada birkaç saatlerini harcasınlar, hangi şartlarda bu çalışmaların yürütüldüğünü ve ne kadar başarılı bir çalışma yapıldığını da burada görmüş olsunlar."

TEMENNİMİZ BU İŞİN BUGÜN NETİCELENMESİ

Kirişci, dün saat 20.00 sıralarında başlayan yangında 15 saatin geride kaldığını, mücadelenin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Karadan mücadeleye ilk saatlerde ve son 5 saatte havadan helikopter ve uçaklarla destek verildiğini aktaran Kirişci, büyük ölçüde yangınla mücadelede belirli bir noktaya gelindiğini bildirdi. Sabah 20 helikopter ile 14 uçağın aktif olarak göreve katıldığını vurgulayan Kirişci, Orman Genel Müdürlüğü, DSİ, AFAD tarafından da arazöz, dozer, iş makineleri gibi kara araçlarının koordineli bir şekilde çalışmasını sürdürdüğünü kaydetti.

Dün geceden itibaren Bakan Soylu ile çalışmaları bölgeden takip ettiklerini anımsatan Kirişci, şöyle devam etti:

İnşallah bugünkü beklentimiz, tabii ki şu anda bir miktar rüzgar da var, rüzgarın mutlaka olumsuz bir etkisi olacak ama en azından rutubet ve hava sıcaklığı konusunda geçtiğimiz yıla göre daha pozitif, olumlu durumdayız.

Temennimiz bu işin bugün neticelenmesi. Belki biraz erken olabilir, biraz ihtiyatlı olarak bunu ifade etmeliyiz ama büyük ölçüde yangın kontrol altına alındı diyebiliriz. Ama tabii bu neticede yangın ve de esintiyle bir yerden başka bir yere sıçraması, söz konusu olabilir.

"CANSİPERANE ÇALIŞMALARA GÖLGE DÜŞÜYOR"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile yangın bölgesinde bulunan Bakan Soylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sene dünyanın ve Türkiye'nin en büyük orman yangınlarından birinin yaşandığını hatırlattı. Yangın bölgesinde görev yapan ormancıların ve onlara katkı sağlayan tüm kurumların cansiperane bir çalışma ortaya koyduğunu belirten Soylu, "Bir taraftan tüm ormancılarımız, arazözler, iş makineleri, şu anda yangının sirayet ettiği bütün alanlarda müdahale ediyorlar. En uç noktalara kadar müdahale ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı'mız, yangın çıktığı andan itibaren hem Sayın Bakan'ımıza hem bana çeşitli defalar talimatlarını ileterek meselenin takibinde olmaya devam ediyorlar." diye konuştu.

Son dakika: Ters rüzgar yangını büyütüyor! Marmaris'teki orman yangınında son durum: Savcılık soruşturma başlattı, Erdoğan da bölgede

Soylu, AFAD koordinasyonunda şu ana kadar 571 aracın karadan alevlere müdahale ettiğini anlattı. Yangınla ilgili sosyal medya paylaşımlarına da değinen Soylu, şöyle devam etti:

"Yangın başladığı andan itibaren sosyal medya şeytanları devreye girdi. İnsanlar geceden itibaren burada uyumuyorlar ve herkes bir tek ağacın kurtarılması için çaba sarf ediyor. Onlarca helikopter, uçaklar ve yerden arazözler bir büyük mücadele ortaya koymaya çalışıyorlar. Bundan ne anlıyorlar, ne keyif alıyorlar bilmiyorum. Bundan keyif alanların akli dengelerinin kayıp olduğu çok net bir şekilde ortadadır. Bir histeri nöbetine tutulmuş durumdalar. Bundan bir an önce kurtulmalarını diliyoruz."

Soylu, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğünün tüm dezenformasyonlarla ve tüm yalan haberlerle alakalı ciddi bir şekilde tespitlerini yaptığını kaydetti.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Gün aydınlandıktan sonra başlayan havadan müdahale sonuç verdi. Bakan Kirişci, saat 11.00 sıralarında yaptığı açıklamada yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1539508358302076928

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI: YERLEŞİM YERLERİNİ TAHLİYE ETTİK

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangınla ilgili son durumu TGRT Haber’de şöyle paylaştı:

Dün akşam başlayan yangına müdahale ediliyor. Gece boyunca yangınla mücadele edildi. Sabah 6 civarlarında bir helikopter havadan müdahaleye başladı. Sabah 8 civarlarında 4 helikopter, bir uçak daha müdahaleye başladı. İnşallah birkaç saat içerisinde yangın kontrol altına alınacak ve soğutma çalışmaları başlayacak.” Ormanda 3 kişinin kaçarken görüldüğü ve sabotaj olduğuna ilişkin iddialara cevap veren Oktay, “Kolluk kuvvetleri gerekli çalışmaları yapıyor. Şimdilik net bir şey yok. Yangın, yedi adalar dediğimiz bölgede, birkaç nokta üzerinde başladı. Şimdilik gözaltına alınan kimse yok. Yerleşim yerleri ile ilgili gerekli önlemler alındı. Olası olumsuzluğa karşı tahliyeleri yaptık. Bir yaralanma veya can kaybı yok. Gece görüş helikopteri olması gerekiyor. Gece sadece karadan müdahale edebiliyoruz

BAKAN SOYLU VE KİRİŞÇİ BÖLGEDE

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'teki orman yangını bölgesinde havadan incelemelerde bulundu. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Kirişci ile Soylu, Marmaris'in Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisi Amazon Koyu'nda akşam saatlerinde çıkan orman yangınını yakından takip etmek için 00.20'de bölgeye ulaştı. Daha sonra Kirişci ve Soylu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ile bölgedeki yangınla mücadeleyi havandan inceledi.

Son dakika: Ters rüzgar yangını büyütüyor! Marmaris'teki orman yangınında son durum: Savcılık soruşturma başlattı, Erdoğan da bölgede

200 HEKTARLIK BİR ALANDA YANGIN ÇIKTI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınının yaklaşık 200 hektarlık bir alanda meydana geldiğini ve karadan söndürme çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'teki orman yangını çıkan Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde havadan yaptıkları incelemenin ardından Değirmenyanı Yangın Yönetim Merkezi'nde çalışmalar hakkında bilgi aldı. İki bakan burada gazetecilere açıklamada bulundu. Kirişci, yangın ile ilgili çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgeye geldiklerini söyledi.

Son dakika: Ters rüzgar yangını büyütüyor! Marmaris'teki orman yangınında son durum: Savcılık soruşturma başlattı, Erdoğan da bölgede

Helikopter ile yangın sahasında bir iki tur yaptıklarını ardından karadan yürütülen çalışmaları yerinde gördüklerini aktaran Kirişci, şunları söyledi:

1600’ÜN ÜZERİNDE İNSAN SEFERBER OLDU

Bölgede şu anda çok sayıda arazöz, dozer, iş makinesi ve bin 600'ün üzerinde insan kaynağı ile müdahalenin sürdüğünü belirten Kirişci, "Helikopterle yukarıdan izlediğimizde gördüğümüz manzara çok korkutucu, ürkütücü değildi. Fakat buradaki sahada gördüklerimiz elbette yerleşim yerlerini de dikkate alarak daha dikkatli ve daha temkinli olmamızı gerektiriyor. Bu yöndeki çalışmalarımız da büyük bir titizlikle devam ediyor." diye konuştu. Bakan Kirişci, yerleşim yerlerine 3,5 - 4 kilometrelik bir mesafe bulunduğunu ancak yangın başladığı andan itibaren ekiplerce yerleşim alanları ile yangın bölgesi arasında yol açma çalışmalarının yürütüldüğünü kaydetti.

Son dakika: Ters rüzgar yangını büyütüyor! Marmaris'teki orman yangınında son durum: Savcılık soruşturma başlattı, Erdoğan da bölgede

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

İçişleri Bakanı Soylu da, bir gazetecinin sorusu üzerine, yangının çıkış nedeni ile ilgili araştırmanın devam ettiğini söyledi.

Yangının sabotaj olduğu yönündeki iddialara ilişkin değerlendirme yapmanın erken olacağını dile getiren Soylu, "Bakanımızla geldikten sonra bir değerlendirme yaptık. Hem ormandaki arkadaşlarımız, hem emniyet ve jandarmamız bir değerlendirme yapıyorlar. Doğal sebeple mi, yoksa bir kamp sebebiyle mi çıktı, yoksa bir sabotaj mı var? Bütün bunları değerlendiriyorlar." ifadelerini kullandı.

İLK MÜDAHALE 8 DAKİKA SONRA YAPILDI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci,  sosyal medya hesabından Marmaris'te başlayan orman yangınına ilişkin paylaşımda bulundu. Söz konusu yangını "Yangın Yönetim Merkezinden" takip ettiklerini belirten Kirişci, "Yangın 20.02'de başladı. 20.10'da ilk müdahale yapıldı. An itibariyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor." ifadesini kullandı.

MEHMETÇİK SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA KATILDI

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda çıkan yangına yönelik müdahale devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığından alınan bilgiye göre, bölgede görevli Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait insansız hava aracı tarafından tespit edilen yangına müdahale için Muğla Valiliğinin talebi üzerine Aksaz Üs Komutanlığından su tankeri, dozer, arazöz, yangın söndürme araçları ile personel görevlendirildi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğünce de bölgede söndürme çalışmaları süren yangına takviye amacıyla görevlendirilen 12 arazöz, 4 su tankeri, 4 teknik eleman, dozer ve yer ekibinin yola çıktığı öğrenildi.

Son dakika: Ters rüzgar yangını büyütüyor! Marmaris'teki orman yangınında son durum: Savcılık soruşturma başlattı, Erdoğan da bölgede

AFAD'dan Marmaris'teki orman yangınına ilişkin açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale için 592'si Orman Genel Müdürlüğü personeli olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlardan 1393 personel, 338 araç ve 35 iş makinesinin görevlendirildiğini bildirdi.

AFAD’DAN AÇIKLAMA GELDİ

AFAD'dan yapılan açıklamada, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınına müdahale çalışmalarının Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ile eşgüdüm  halinde devam ettiğini belirtildi. Açıklamada, Muğla Valiliği İl AFAD Merkezinin "Türkiye Afet Müdahale Planı" kapsamında ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileriyle toplandığı bilgisi verilerek, şunlar kaydedildi:

“GELİŞMELER YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR”

"Orman Genel Müdürlüğü ve Muğla AFAD İl Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda bölgede yürütülen çalışmalara 592'si Orman Genel Müdürlüğü personeli olmak üzere; AFAD, İtfaiye, DSİ, Karayolları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ, İl Sağlık Müdürlüğü ve UMKE'den toplamda 1393 personel, 338 araç ve 35 iş makinesi görevlendirilmiştir." Bölgeye 2 mobil baz istasyonunun sevk edildiği, İzmir'den de AFAD Mobil Koordinasyon Tırı'nın gönderildiği belirtilen açıklamada, gelişmelerin takip edildiği aktarıldı.

YERLEŞİM ALANINA YAKIN EVLER TAHLİYE EDİLDİ

Alevlerin orman içindeki yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle Bördübet mevkisinde bulunan 30 evde tahliye işlemleri başlatıldı. Evleri gezen jandarma ve polis ekipleri, vatandaşların dumandan ve yangından etkilenmemeleri için evlerini boşaltmaları yönünde uyarıda bulunuyor. Vatandaşlar evlerini ve ahırlarda bulunan hayvanlarını boşaltmaya başladı. Bazı mahalle sakinleri ise evlerinin yanacağı endişesiyle gözyaşı döktü. Muğla Valisi Orhan Tavlı da bölgede çalışmaları takip ediyor. Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin yoğun bir çaba sarf ettiklerini aktaran Tavlı, tüm imkanların seferber edildiğini, takviye ekiplerin yangın bölgesine yönlendirildiğini kaydetti.

Son dakika: Ters rüzgar yangını büyütüyor! Marmaris'teki orman yangınında son durum: Savcılık soruşturma başlattı, Erdoğan da bölgede

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN DEZENFORMASYON UYARISI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına ilişkin, kamu düzenini hedef alan her tür dezenformasyon, provokasyon ve manipülasyona karşı resmi kanalların takip edilmesinin önem arz ettiğini duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Marmaris'in Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde çıkan orman yangınına devletin tüm imkanlarıyla müdahale edildiği vurgulandı. Açıklamada, "Marmaris'te süren ve devletimizin tüm imkanlarıyla, kurum ve kuruluşlarımızın en üst düzeyde koordinasyonuyla müdahale ettiği yangın üzerinden kamu düzenimizi hedef alan her tür dezenformasyon, provokasyon ve manipülasyona karşı resmi kanalların takip edilmesi önem arz etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Son dakika: Ters rüzgar yangını büyütüyor! Marmaris'teki orman yangınında son durum: Savcılık soruşturma başlattı, Erdoğan da bölgede

Son dakika: Ters rüzgar yangını büyütüyor! Marmaris'teki orman yangınında son durum: Savcılık soruşturma başlattı, Erdoğan da bölgede

Son dakika: Ters rüzgar yangını büyütüyor! Marmaris'teki orman yangınında son durum: Savcılık soruşturma başlattı, Erdoğan da bölgede

Son dakika: Ters rüzgar yangını büyütüyor! Marmaris'teki orman yangınında son durum: Savcılık soruşturma başlattı, Erdoğan da bölgede

Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...