Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Haziran 2022 21:00 - Güncelleme : 22 Haziran 2022 05:52

Son dakika! Alevler 4 bölgeye yayıldı! Ekipler teyakkuzda, 3 ilden yardım geliyor (Marmaris yangınında son durum)

Son dakika haberi: Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle 4 bölgeye yayılan alevlere ekipler müdahale ediyor. Çevre illerden de destek istenen yangına ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'den ilk açıklama geldi. Yangının takip edildiğini belirten Bakan Kirişçi, "Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor" dedi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA, AA
Fotoğraf (İHA)
Orman yangını,Marmaris
Fotoğraf (İHA)

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiindeki ormanlık alanda akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Ekipler havadan ve karadan yangına müdahalede bulunuyor.

8 DAKİKADA MÜDAHALE

Orman Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yangına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Muğla / Marmaris'te çıkan orman yangınına 8 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Ormanın Kahramanları Yeşil Vatanımızı alevlere karşı korumak için fedakarca mücadele ediyor.

Son dakika! Alevler 4 bölgeye yayıldı! Ekipler teyakkuzda, 3 ilden yardım geliyor (Marmaris yangınında son durum)

TAKVİYE EKİP YOLDA

Havanın kararması ile birlikte yangına müdahalenin karadan devam edeceği açıklandı. Alevler, rüzgarın da şiddeti ile 4 ayrı bölgeye yayıldı. Sık ormanlık alanda etkili olan yangına müdahalede bulunak üzere Denizli, Antalya ve İzmir’den çok sayıda takviye ekipler sevk edildi. 

Son dakika! Alevler 4 bölgeye yayıldı! Ekipler teyakkuzda, 3 ilden yardım geliyor (Marmaris yangınında son durum)

576 PERSONELLE ALEVLERE MÜDAHALE

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yangına ilişkin açıklamada bulundu. Yangın Yönetim Merkezi'nden yangının takip edildiğini belirten Bakan Kirişçi, "Yangın 20.02’de başladı. 20.10’da ilk müdahale yapıldı. An itibariyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor" dedi.

Son dakika! Alevler 4 bölgeye yayıldı! Ekipler teyakkuzda, 3 ilden yardım geliyor (Marmaris yangınında son durum)

"RÜZGAR HAFİFLERSE KONTROL ALTINA ALIRIZ"

Yangın sonrası Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Ersoy, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay bölgeye gelerek çalışmaları yakından takip etmeye başladı. Tüm kurumların teyakkuz halinde olduğunu ifade eden Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangın bölgesinde yaptığı açıklamada, “Maalesef almaya çalıştığımız tüm önlemlere rağmen, bir yangını daha yaşıyoruz. Rüzgarın şiddetli olmasından dolayı yangını kontrol altına almakta zorlanıyoruz. Tüm kurumlar şu an teyakkuz halindeyiz. Rüzgarın hafiflemesi ile kontrol altına alırız diye ümit ediyoruz. Şu ana kadar yangının ne kadar alanda etkili olduğunu kestirebilmek zor. Hep birlikte yangını söndürmek için konsantre olmuş durumdayız” dedi.

MEHMETÇİK DE BÖLGEDE

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına yönelik söndürme çalışmalarına Mehmetçiğin de destek verdiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığından alınan bilgiye göre, bölgede görevli Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait insansız hava aracı tarafından tespit edilen yangına müdahale için Muğla Valiliğinin talebi üzerine Aksaz Üs Komutanlığından su tankeri, dozer, arazöz, yangın söndürme araçları ile personel görevlendirildi.

Son dakika! Alevler 4 bölgeye yayıldı! Ekipler teyakkuzda, 3 ilden yardım geliyor (Marmaris yangınında son durum)

Muğla Marmaris Bördübet orman yangınına müdahale için Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na ait 1 adet 4 ton arazöz, Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı’na ait 1adet 13 ton su tankeri, Park Bahçeler Daire Başkanlığı’na ait 1 adet 22 ton su tankeri yola çıktı. Araçlar sirenler eşliğinde Aydın’dan Muğla’ya doğru hareket etti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Marmaris’teki yangın sonrası Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada, “21 Haziran 2022 Salı günü saat 20.00 sıralarında Marmaris ilçemiz Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiinde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıkmıştır. Şiddetli rüzgârında etkisiyle büyüyen yangına havadan ve karadan ekiplerce müdahalede bulunulmuştur. Havanın kararması nedeniyle yangına 576 personel, 148 arazöz ve 53 iş makinesi ile karadan müdahale devam etmektedir. Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için tüm imkanlar seferber edilmiş takviye ekipler yangın bölgesine yönlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

AFAD BÖLGEYE GİDİYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale için 4 ilden ekiplerin görevlendirildiğini, 4 ildeki ekiplerin de teyakkuz haline geçirildiğini bildirdi.

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Marmaris'teki orman yangınına müdahale çalışmalarının Orman Genel Müdürlüğü ile eş güdüm halinde devam ettiği belirtildi.

Açıklamada Burdur, Aydın, Denizli ve Antalya'dan AFAD ekipleri görevlendirildiği; Afyonkarahisar, Kütahya, İzmir ve Uşak'taki AFAD ekiplerinin de teyakkuz haline geçirildiği kaydedildi.

BAKANLAR BÖLGEYE HAREKET ETTİ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'te çıkan orman yangınına yönelik çalışmaları incelemek üzere bölgeye gitti.

Kaynak: İHA, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...