Tgrt Haber
15 Şubat 2020 04:01

Maske fırsatçılarına büyük ceza geliyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çin’de görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle bu ülkedeki maskelerin hızla tükenmesi ve bu kapsamda Türkiye’den yapılan ihracatın artması sonucu iç piyasada yükselen fiyatlara karşı yapılacakları anlattı.

Maske fırsatçılarına büyük ceza geliyor
maske,haberler

Tıbbi maskelerde haksız fiyat uygulamalarıyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile ortak çalıştıklarını belirten Bakan Pekcan “Maskeler ürün güvenliği açısından Sağlık Bakanlığının denetim alanına giriyor. Yapılan denetimler sonucunda maskelerde fahiş fiyat uygulayanlar tespit ediliyor. Bunlar daha sonra Reklam Kuruluna gelecek. Reklam Kurulu toplandıktan sonra cezaya karar verirse tıbbi maskelerde haksız fiyat artışı yapanlara 10 bin ile 104 bin lira arasında ceza uygulanacak” dedi. Salgın sebebiyle Çin ekonomisinin yüzde 1-2 daralmasının, bunun da dünya ekonomisini yaklaşık yüzde bir etkilemesinin beklendiğini ifade eden Pekcan, Çin’in otomotiv ve elektronik sektöründe küresel tedarikçi konumunda bulunması sebebiyle bu alanlarda ciddi sıkıntı yaşanabileceğine dikkati çekti. Pekcan “Aynı zamanda Çin çok büyük emtia ithalatçısı konumunda. Eğer Çin’in talebi yavaşlarsa başta petrol fiyatları olmak üzere emtia fiyatları da birden düşebilir” diye konuştu.

Günlük kargo adedi 300’den 30’a düştü
Virüsün kuru yüzeylerde birkaç saatten fazla yaşamadığını, bu sebeple kargolarda risk olmadığının belirtildiğini kaydeden Bakan Pekcan “Çin’den gelen günde 300 posta torbası şu anda günde 30’a düştü, zaten insanlar imtina ediyor. Ayrıca biz gümrük personelimizi korumak amacıyla özel elbise, maske, gözlük, eldiven ve dezenfektanlar gibi konularda tedbirimizi aldık” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...