Tgrt Haber
01 Ocak 2014 10:48

MEB, meslek kuruluşları ve sendikaların görüşlerini alacak

Dershanelerin özel okula dönüştürülmesinin kolaylaştırmasına yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında ilgili paydaşların görüşleri alınacak.

MEB, meslek kuruluşları ve sendikaların görüşlerini alacak
MEB, meslek kuruluşları, sendikaların, görüşlerini alacak,

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren özel dershanelerin diğer öğretim kurumlarına dönüşümüne ilişkin çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, dönüşüm sürecinin sağlıklı yürütülmesi için il denetmenlerinden oluşturulan bir ekip aracılığıyla, geçen hafta Türkiye genelindeki dershanelerin yöneticileriyle görüştü. Daha sonra dershanelerin fiziki ve beşeri altyapılarına ilişkin envanterinin çıkarılması amacıyla, "Özel Dershaneler Bilgi Formu"na kaydedilen bilgiler bakanlığın veri tabanına işlendi.
Bu süreçte, dershanelerin mevcut eğitim altyapılarının ve insan kaynaklarının daha verimli değerlendirilebilmesi, özel okula veya diğer kurumlara dönüşüm konusunda dönüşümün nasıl planlanması gerektiği hususlarında bilgi paylaşımı ve geniş katılımlı düşüncelerin oluşması amacıyla, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları ve üye sayısı bin ve üzerinde olan eğitim sendikalarından görüş talep edildi. Bakanlık, ilgili sendika, meslek kuruluşu ve sivil toplum kuruluşlarına konuya ilişkin yazı gönderdi. Görüşleri talep edilen 17 paydaş, 7 Ocak salı gününe kadar görüşlerini yazılı olarak bakanlığa iletecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...