Tgrt Haber
06 Şubat 2014 22:58

MEB'de atamalarla ilgili yeni düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığı'nda, kanunla tüm bakanlık yöneticileri, İl Milli Eğitim müdürleri ve dört yılını tamamlayan tüm okul müdürleri görevden alınacak.

MEB'de atamalarla ilgili yeni düzenleme
meb, milli eğitim bakanlığı, yöneticilk, milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, görev, meclis, bakanlık, müsteşar, tasarı

MEB'in Meclis'e gönderdiği tasarının kanunlaşması halinde bakanlık bünyesinde yeni bir kıyım daha yaşanacak. Tasarıyla, Milli Eğitim Bakanlığı yöneticilerinin tamamı görevden alınacak. Müsteşar dışındaki Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında görev yapan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı ve kurul üyeleri, müsteşar yardımcıları, genel müdürler, Strateji Geliştirme Başkanı, tüm grup başkanları ile tüm milli eğitim müdürleri görevden el çektirilecek. Genel müdür ve üstü kadrolardakiler 'bakanlık müşaviri' olarak, grup başkanı ve Milli Eğitim Müdürü kadrolarında bulunanlar 'eğitim uzmanı' olarak atanacak. Grup başkanı ve İl Milli Eğitim müdürleri harcırah almaksızın okullarda öğretmen olarak görevlendirilecek. Dört yılını tamamlayan tüm okul müdürleri de görevden alınacak. Henüz dört yılını tamamlamamış olanların görev süresi de dört yılını tamamlayınca otomatik olarak bitecek. Her ne ad altında olursa olsun, zorunlu eğitim çağındaki kişilere eğitim ve öğretim sunmak amacıyla yürütülen faaliyetler MEB'in izin ve denetimine tabi olacak. Bu faaliyetleri yürütenler özel öğretim kurumları için kanunda öngörülen kurallara uymakla yükümlü olacak. Tasarı ile lisansüstü eğitim için yurt dışına gönderilecek öğrencilere yazılı sınavın yanında sözlü sınav şartı getiriliyor. Ayrıca aday öğretmenlikten öğretmenliğe geçişte de sınav yapılacak. Bu sınav yazılı ve sözlü olarak gerçekleştirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...