Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ağustos 2015 19:04

Meclis Başkanlığı bakanlık dağılımını açıkladı

Meclis Başkanlığı, seçim kabinesindeki bakanlık dağılımını açıkladı.

Meclis Başkanlığı bakanlık dağılımını açıkladı
bakanlıklar, ak parti, mhp, chp,

Seçim hükümetinde partilerin oranlarına ilişkin dağılım yazısı ulaştı. Dağılıma göre yeni kabinede Başbakan dışında 11 AK Parti, 5 CHP, 3 MHP ve 3 HDP'nin yanı sıra 3 de bağımsız bulunacak. Başbakan yarın sabahtan itibaren üyelere davet gönderecek. Adalet, Ulaştırma ve İçişleri Bakanlığı bağımsızlardan olacak.

Bakanlar Kurulu'nun çekilmesine dair Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla Cumhurbaşkanlığı makamına yazılan tezkerede, 62'inci hükümetin seçimlerin yenilenmesi kararı çerçevesinde Anayasa'nın 114'üncü maddesi uyarınca çekildiği belirtildi.

"Geçici Bakanlar Kurulu'nu Kurmak Üzere Konya Milletvekili ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan Olarak Atanmasına Dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İmzalı Tezkere"de de Davutoğlu'nun Anayasa'nın 114'üncü maddesi gereğince Geçici Bakanlar Kurulu'nu kurmak üzere Başbakan olarak atandığı ifade edildi.

Tezkerede, şunlar kaydedildi:

"7 Haziran 2015 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarına göre yeni bir hükümet teşkiline imkan sağlamak üzere istifası sunulan ve yeni hükümet kuruluncaya kadar görevine devam etmesi tarafımızca uygun görülen, ancak Anayasanın 114'üncü maddesi gereğince görevinden çekilen Bakanlar Kurulu'nun, keyfiyette henüz bir değişiklik olmadığından geçici Bakanlar Kurulu kuruluncaya kadar görevine devam etmesini rica ederim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...