Tgrt Haber
10 Ağustos 2021 07:04

Meclis dijital yasamaya geçiyor

Yasama döneminin sona ermesiyle birlikte genel kurul salonu şantiyeye döndü. Milletvekili koltukları, halılar ve zemindeki kaplama kaldırıldı. Yeni teknolojiye ayak uydurmak için meclis genel kurul salonu baştan aşağı elektronik sistemle donatılıyor.

Meclis dijital yasamaya geçiyor
TBMM,,meclis,,dijital,

Gelişen teknolojiye ayak uyduran Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) dijital yasam dönemi başlıyor. Meclis Genel Kurulu 1 Ekim’deki yeni yasama dönemi için adeta şantiye alanına döndü.

MİLLETVEKİLLERİNE ÇİPLİ PARMAK İZLİ KİMLİK

Milletvekili koltukları, halılar ve zemindeki kaplama kaldırıldı. Yeni elektronik sistemin alt yapısı için zemine kablolar döşenmeye başlandı.Tadilat bittiğinde yeni dönemde, milletvekilleri oylama ve yoklama panelini parmak izlerinin de yüklendiği çipli kimlik kartlarıyla açabilecek. Milletvekillerine sıralarında bilgisayar ve şarj bağlantısı verilecek.

Başta Meclis gündemi olmak üzere kağıt olarak dağıtılan her şey elektronik olarak milletvekili sırasındaki ekrana dijital ortamda aktarılacak. Milletvekillerinin gergin geçen görüşmelerde protesto amacıyla sıra kapaklarına vurmaları nedeniyle bozulan elektronik oylama ve ses sistemi de son teknoloji ile yenileniyor,

GENEL KURULA İKİ DEV EKRAN YERLEŞTİRİLECEK

Yeni sisteme özellikle engelli vekiller için, “yüz tanıma” ve “şifreli” oylama sisteme entegre edilecek. Genel Kurul’da bir ilk daha yaşanacak. Salona görüşmelerin canlı yansıtıldığı iki dev led ekran konulacak. Konuşmacının adı soyadı ve seçildiği il ekrana yansıtılacak.

Elektronik sistemde başta dinleme olmak üzere güvenlik açığı olmaması için üst düzey güvenlik önlemi alındı. Sistem ihalesi güvenlik gerekçesiyle savunma sanayi başkanlığı tarafından gerçekleştirildi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...