Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Nisan 2014 11:31

Meclis'te 23 Nisan gündemi

Meclis, bu hafta açılışının 94. yıl dönümünü kutlayacak.

Meclis'te 23 Nisan gündemi
tbmm,meclis,gündem,23 nisan,

TBMM Genel Kurulu, bu hafta yoğun gündemle çalışacak. Genel Kurul'da, 22 Nisan Salı günü Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlayacak. Genel Kurul'da daha sonra uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını içeren yasa tasarıları görüşülecek.
Meclis, bu hafta 94. yaşını kutlayacak. Kutlamalar, 23 Nisan Çarşamba günü sabah saatlerinde TBMM kampüsü içindeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla  başlayacak, ardından Anıtkabir ve Birinci Meclis'te tören yapılacak. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, daha sonra Meclis Tören Salonu'nda kutlamaları kabul edecek.  TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan Çarşamba günü, özel gündemle toplanacak. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlık edeceği birleşimde, İstiklal Marşı okunacak, ardından Çiçek ile TBMM'de grubu bulunan ve temsil edilen siyasi partiler adına konuşma yapılacak. AK Parti, CHP, MHP, BDP ve HDP adına 10'ar dakikalık konuşmadan sonra Genel Kurul, başka bir konu görüşmeyerek çalışmalarını sonlandıracak.  Çiçek ve eşi, akşam da Meclis'te 23 Nisan resepsiyonu verecek. TBMM ana binanın ön cephesinde ışık ve ses gösterisi gerçekleştirilecek.  
5 soruşturma önergesi görüşülecek
TBMM Genel Kurulu'nun 24 Nisan Perşembe günü birleşiminde, 4 eski bakanla ilgili soruşturma önergeleri görüşülecek. CHP'nin; eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında verdiği 4 ayrı soruşturma önergesi ile AK Parti'nin eski bakanlarla ilgili bir soruşturma önergesi ayrı ayrı görüşülecek.AK Parti; CHP'nin önergelerini reddedip, kendi önergesini kabul ederek eski bakanlarla ilgili tek bir Soruşturma Komisyonu kurulmasını öngörüyor. Meclis İçtüzüğü uyarınca, Meclis Soruşturması açılıp açılmaması hakkında yapılacak görüşmelerin günü, önergenin verilişinden itibaren bir ay içinde görüşülüp karara bağlanacak şekilde, bir özel gündem halinde Danışma Kurulunun teklifi üzerine Genel Kurulca tespit edilecek. Sırasıyla, önergeyi verenlerden ilk imza sahibinin veya onun göstereceği bir diğer imza sahibinin, şahısları adına üç milletvekilinin ve o sırada görevde bulunsun veya bulunmasın, hakkında soruşturma açılması istenen Başbakan veya bakanın konuşacağı  görüşmeden sonra, Meclis soruşturması açılıp açılmamasına Genel Kurulca gizli oyla karar verilecek.
Zeybekçi, Komisyona bilgi verecek
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, 22 Nisan Salı günü, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na bilgi verecek.Zeybekçi, kadın istihdamının artırılması ile ilgili olarak Bakanlık bünyesinde yapılmış olan çalışmalar, mevcut durum, yürütülen projeler ve karşılaşılan problemler hakkında Komisyon üyelerine bilgi sunacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...