Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Aralık 2014 19:53

Meclis'te ilginç anlar

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, TBMM Genel Kurul kürsüsüne getirdiği çay tepsisi ve süt şişesi ile çay ve süt hesabı yaptı. Öğüt’ün yaptığı hesap esnasında şaşırması milletvekilleri arasında gülüşmelere neden oldu.

Meclis'te ilginç anlar
chp, meclis, çay, süt,

TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde partisi adına söz alan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, yanında getirdiği tepsi içindeki çay bardakları ve süt şişesi ile birlikte kürsüye çıktı. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un uyarısına rağmen kürsüye çay tepsisi ve süt şişesi ile çıkan Ensar Öğüt, daha önceden Genel Kurul salonundan dışarıya çıkan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek için, “Sayın Maliye Bakanı keşke kaçmasaydı, gitmeseydi daha iyi olurdu” ifadesini kullanınca, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, “Bu cümle doğru değil, Sayın Bakan’a niye bu tabiri kullanıyorsunuz. İnsani ihtiyacı vardır, karşılamasın mı yani” diyerek tepki gösterdi.
Yanında getirdiği sütü boş çay bardaklarına boşaltan Ensar Öğüt, “Bu bir litrelik süt, burada 10 tane bardak ve 1 tane çay var. Bu sütten 10 bardak süt çıkıyor. Bu 10 bardağa sütü verirseniz 1 bardak çay alabiliyorsunuz Anadolu’da. Çay 1 lira, Anadolu’da süt 10 kuruşa geliyor. Bu süt, bu da çay, bu 10 kuruş, bu da 1 lira” diye konuştu.
Çay-süt hesabı yaparken milletvekillerinin sataşması sonucu hesabı karıştıran Öğüt, “Ankara’da, İstanbul’da bu çay AVM’lerde 3 lira. O zaman 1 litre süt verirseniz, pardon 30 süt, şey çay, 1 lira süt. Burada hesabı yaptığınız zaman 10 bardak süt verirseniz 1 bardak çay alıyorsunuz. İstanbul’da 30 bardak süt verirseniz 1 bardak çay alıyorsunuz” diye konuşması milletvekilleri arasında gülüşmelere neden oldu.
Öğüt’ün konuşmasından sonra kürsüyü temizlemek ve tepsi ile süt şişesini kaldırmak yine kavaslara düştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...