Tgrt Haber
15 Şubat 2017 16:43

Meclis'te izdivaç programları tartışıldı

CHP'li Balbay, evlilik programlarına ilişkin, "yandaş medya, havuz medyası 'yapma' dediği için RTÜK bu konuyla ilgili bir şey yapmıyor" dedi.

Meclis'te izdivaç programları tartışıldı
meclis, izdivaç,

Meclis'te, MHP'nin, evlilik programlarının aile kurumuna olumsuz etkilerinin araştırılması önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin önerisi kabul edilmedi.

Konuyu TBMM Genel Kurul gündemine getiren MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, bu programların ciddi bir sosyal yaraya, değerlerin yozlaşmasına, yabancılaşmasına neden olduğunu söyledi. 

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ise izdivaç yayınlarının kadın-erkek ilişkilerini, aile kurumunu itibarsızlaştırdığını, reyting uğruna kurgulanmış senaryoların halka gerçek gibi izletildiğini ifade etti.

"RTÜK bir şey yapmıyor"

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da konuyla ilgili "Medya, aile bağlarını ticarete, sahtekarlığa, vatandaşı aldatmaya dönüştürdü. Çok çirkin bir hale getirdi. Yandaş medya, havuz medyası da 'yapma' dediği için RTÜK bu konuyla ilgili bir şey yapmıyor" yorumunda bulundu.

Balbay ayrıca, televizyon kanallarına verilen cezaların, o kanalların günlük kazançlarının onda biri oranında kaldığını bu nedenle cezaların caydırıcı olmadığını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...