Tgrt Haber
12 Aralık 2016 23:04

Meclis'te kavga, HDP'li vekiller saldırdı

Dolmabahçe’deki hain saldırı nedeniyle Meclis’te çıkan gerilim kavgaya dönüştü.

Meclis'te kavga, HDP'li vekiller saldırdı
meclis, kavga, hdp, ak parti, vekiller,

Genel Kurul’daki bütçe görüşmesinde HDP sözcülerine tepki gösteren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Buraya çıkıp siyasetten, demokratik siyasetten barıştan bahsedenler. Belki kendilerini aptal yerine koyan, aptal rolünü güzel oynayan bazı Avrupalı politikacıları kandırabilirler. Onları kandırdıklarını sananlar ne bizi ne de aziz milletimizi kandıramayacaklar” dedi. “Ne olur bir kere PKK terörünü lanetleyin, adını söyleyerek lanetleyin” diyen Akdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öyle ‘Her türlü şiddeti kınıyoruz’ gibi yutturamayacağınız ifadelere bizim de karnımız tok, Türk milletinin de karnı tok. Ama söyleyemezsiniz, neden söyleyemeyeceğinizi de biliyorum. Çünkü iradeniz sizin elinizde değil, iradeniz o bombayı oraya koyanların elinde. Gücünüz yok, iradeniz yok. Burada gelip bir tiyatroda konuşur gibi konuşup yerinize oturuyorsunuz. Gerçekler acı. Gerçekler o 44 şehit gibi çok acı. Bu acıyı siz de bizimle beraber yüreğinizde hissetmek zorundasınız. Bu acıyı hissetmediğiniz sürece demokrasiden bahsetmeyin, doğru konuşmuyorsunuz.”

BAKANIN MUHATABI ÖRGÜT DEĞİL

Akdağ’a yanıt veren HDP sözcüsü Ayhan Bilgen ise, Bakan’ın terör kurbanlarıyla ilgili, “Hepsinin bir hikayesi ve ellerinden alınmış bir gelecekleri var. Nasıl kıydınız onlara? Nasıl vicdanınız el verdi?” sözlerini hedef aldı. Bilgen, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanı olarak bir terör eyleminden sonra çıkıp terör örgütüne hitap ediyorsanız sizi bunu açıklamaya davet ediyorum. Bakan’ın muhatabı terör örgütü değildir. Ya bakan olduğunuzu bilmiyorsunuz ya sorumluluğunuzun farkında değilsiniz. Bize iradeden bahsediyorsunuz, bu imzaları (anayasa teklifini) hangi metni görüp de imzaladınız” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...