Tgrt Haber
16 Ocak 2022 12:53

Meclis'te yoğun gündem: Memur ve emekliler için kritik hafta! Zamlar belli oluyor

Meclis’in gündemi yeni haftada oldukça yoğun olacak. Memur ve emeklinin maaş zammı, kur korumalı mevduat ve doğalgazda kademeli fatura meclisin gündeminde olacak. HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkındaki fezleke ise karma komisyon gündemine gelecek.

Meclis'te yoğun gündem: Memur ve emekliler için kritik hafta! Zamlar belli oluyor
tbmm,,meclis,,memeur zammı,,emekli zammı,

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) yine yoğun bir hafta bekliyor.Yeni ekonomik sistemin yapısını oluşturan teklif, PKK’lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in fezleke dosyası, memur ve emeklinin maaş zammı bu hafta Meclis’te görüşülecek.

Yeni ekonomi modelinin yasal alt yapısını oluşturan düzenlemenin görüşmeleri Meclis Genel Kurulu'nda kaldığı yerden devam edecek. 10 maddesi kabul edilen teklifle birlikte ‘kur korumalı TL vadeli mevduatın’ yasal çerçevesi çizilmiş olacak.

Torba teklifte ayrıca bireysel emeklilikte devlet katkı payının yüzde 25’ten 30’a çıkarılması ve doğal gazda kademeli fatura için BOTAŞ’a yetki verilmesi de yer alıyor.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI

Düzenlemedeki en önemli başlık olan memur ve emeklilere ek zam meselesi olacak. Memur ve emekliye verilecek yüzde 2,5'luk ek zammı da içeren kanun teklifinin geçtiğimiz hafta yapılan görüşmelerinde Meclis’te yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ek zam 15 Ocak maaşlara yansımamıştı. Ek zamla birlikte memurlar ve emekliler, ocak ayında yüzde 30 virgül 95 zam almış olacak. Ayrıca en düşük emekli aylığı da 2 bin 500 liraya çıkartılacak.

 

FEZLEKE MESELESİ DE GÖRÜŞÜLECEK

Meclis bu hafta fezleke mesaisi de yapacak. PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP milletvekili Semra Güzel hakkındaki dosyayı görüşmek için Karma Komisyon toplanacak. Güzel'in fezlekesi komisyonda kabul edilirse dokunulmazlığın kaldırılması için sön sözü Genel Kurul söyleyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...