Tgrt Haber
19 Ekim 2021 10:27

Meclis'ten korkutan rapor: 'Isı ada' etkisi kentleri vurabilir

Meclis İklim Raporu’nda endişelendiren bir tespitte bulunuldu. Kentlerde, yeşil alan azlığı ve fazla binadan kaynaklı “ısı ada” etkisinin nüfusu farklı şekillerde etkileyeceği belirtildi.

Meclis'ten korkutan rapor: 'Isı ada' etkisi kentleri vurabilir
TBMM,ısı ada,iklim raporu,yeşil alan,meclis,sağlık

Meclis İklim Araştırma Komisyonu’nun raporunda çarpıcı tespitlere yer verildi. Yeşil alan azlığı, binalar ve yollar gibi nedenlerin ‘ısı ada’ etkisine adım adım yaklaştırdığı ve bu durumun özellikle de denize kıyısı olan şehirleri etkileyeceği belirtildi. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 90’ının kentlerde yaşadığı vurgulanan raporda iklim değişikliğinin kentler üzerindeki etkisi ayrı başlık altında incelendi.

MECLİS İKLİM RAPORU KORKUTTU

İklim değişikliğine dikkat çekilen raporda yer alan tespitler iç açıcı olmadığı belirtildi. Raporda, Atmosferde biriken metan gazının arttığı, kentlerde havanın gittikçe kirlendiği, kuralık ve sel olaylarının her geçen gün arttığı tespitlerine yer verilirken tüm bu nedenlerin sonucunda halk sağlığı tehlikeye düştüğü vurgulandı.

KENTLERDE ‘ISI ADA’ TEHLİKESİ

Raporda en dikkat çeken konu ise, “ısı ada” kavramı oldu. Isı ada yani kentlerin çevresindeki kırsal alanlara göre daha fazla sıcaklığa sahip olması anlamına geliyor. Bu durum şehirlerdeki meteorolojik olayları da olumsuz etkiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...