Tgrt Haber
22 Haziran 2022 11:25 - Güncelleme : 22 Haziran 2022 11:31

Mehmet Oktay kimdir? Marmaris orman yangını söndürüldü mü, neden çıktı? Marmaris yangınında son durum

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Amazon Koyu, Bördübet ve Yedi Adalar mevkiindeki ormanlık alandan alevler yükseldi. Yangın rüzgarın etkisiyle artış gösterdi. Çıkan yangın sonrasında "Mehmet Oktay kimdir? Marmaris orman yangını söndürüldü mü, neden çıktı? Marmaris Belediyesi hangi partinin?" soruları vatandaşlar tarafından sıklıkla aratılan konular arasında yerini aldı. İşte Marmaris yangını ile ilgili tüm detaylar…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
orman yangını,Marmaris,Mehmet Oktay

Marmaris'te çıkan orman yangınları rüzgarın etkisiyle artarken müdahale son hızıyla devam ediyor. Çıkan yangına havadan ve karadan binlerce kişilik ekiple müdahale ediliyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürerken Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay 'Zor bir gece bizi bekliyor' dedi. Peki Mehmet Oktay kimdir? Marmaris orman yangını söndürüldü mü, neden çıktı? Marmaris Belediyesi hangi partinin? İşte Marmaris yanınında son durum...

MARMARİS ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ MÜ, NEDEN ÇIKTI? İŞTE SON DURUM

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, başlayan orman yangını kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Bölgeden yükselen dumanları gören vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunurken alevler, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. AFAD, yangına toplamda bin 393 personel, 338 araç ve 35 iş makinesiyle müdahale edildiğini duyurdu. Bölgeye 2 adet mobil baz istasyonu sevk edilirken, İzmir’den müdahale bölgesine AFAD mobil koordinasyon tırı sevk edildi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da çalışmaları yerinde incelemek için bölgeye ulaştı. İki bakan yangın bölgesini havadan kontrol etti.

Mehmet Oktay kimdir? Marmaris orman yangını söndürüldü mü, neden çıktı? Marmaris yangınında son durum

Marmaris'te çıkan orman yangınına müdahale tüm hızıyla devam ederken ekipler havadan ve karadan çalışmalarını hızlandırdı. Üç ayrı noktadan çıktığı belirlenen yangına dair açıklama Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'dan açıklama geldi. Oktay "Yüreğimiz yanmaya devam ediyor, yangın kontrol altına alınmış değil. Karadan müdahalenin zorlaşmasına rağmen söndürme ekipleri aralıksız çalışmaya devam ediyor. Hedefimiz en azından hava aydınlanana kadar alevlerin büyümesini engellemek. Zor bir gece daha bizi bekliyor. En büyük olumsuzluğumuz rüzgar. Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Ancak rüzgardan kaynaklı durumumuz çok da parlak gözükmüyor." dedi.

Mehmet Oktay kimdir? Marmaris orman yangını söndürüldü mü, neden çıktı? Marmaris yangınında son durum

Edinilen bilgiye göre, Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiindeki ormanlık alanda akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Ekipler havadan ve karadan yangına müdahalede bulunuyor. Yangın esnasında alevler Bördübet yolu üzerinde ekiplerin bekleme noktasını tehdit edince bölge acilen tahliye edildi. Kızıl ateşin bölgeye yaklaşması üzerine ekipler bölgeyi hızla tahliye etti. Tahliye esnasında yaşanan hareketlilik ve telaş kameralar tarafından görüntülendi.

https://twitter.com/OGMgovtr/status/1539448729928929281

MARMARİS'TEKİ ORMAN YANGINI BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINDA!

Yangın nedeniyle bölgedeki yerleşim yerleri tahliye edilirken, Bakan Kirişci yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını duyurdu.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1539508358302076928

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI: YERLEŞİM YERLERİNİ TAHLİYE ETTİK

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangınla ilgili son durumu TGRT Haber’de şöyle paylaştı: “Dün akşam başlayan yangına müdahale ediliyor. Gece boyunca yangınla mücadele edildi. Sabah 6 civarlarında bir helikopter havadan müdahaleye başladı. Sabah 8 civarlarında 4 helikopter, bir uçak daha müdahaleye başladı. İnşallah birkaç saat içerisinde yangın kontrol altına alınacak ve soğutma çalışmaları başlayacak.” Ormanda 3 kişinin kaçarken görüldüğü ve sabotaj olduğuna ilişkin iddialara cevap veren Oktay, “Kolluk kuvvetleri gerekli çalışmaları yapıyor. Şimdilik net bir şey yok. Yangın, yedi adalar dediğimiz bölgede, birkaç nokta üzerinde başladı. Şimdilik gözaltına alınan kimse yok. Yerleşim yerleri ile ilgili gerekli önlemler alındı. Olası olumsuzluğa karşı tahliyeleri yaptık. Bir yaralanma veya can kaybı yok. Gece görüş helikopteri olması gerekiyor. Gece sadece karadan müdahale edebiliyoruz” dedi.

MARMARİS BELEDİYESİ HANGİ PARTİDEN?

31 Mart seçimlerinde Marmaris'te yarışı CHP'nin adayı Mehmet Oktay kazandı. Mehmet Oktay oyların yüzde 44,68'sını alarak Marmaris Belediye Başkanı oldu. AK Parti'nin adayı Serkan Yazıcı ise oyların yüzde 34,78'ini aldı.

MARMARİS BELEDİYESİ HANGİ PARTİLİ?

Marmaris Belediyesi seçimlerini Cumhuriyet Halk Partisi kazanmıştır.

MEHMET OKTAY KİMDİR?

Mehmet Oktay 1979 yılında Marmaris'te doğdu. Marmaris aşığı olan Mehmet Oktay, Marmaris'in sokaklarında büyümüştür. Mehmet Oktay ilkokul ve lise eğitimini Marmaris'te tamamladıktan sonra İngiltere'ye giderek eğitimine Oxford'da devam etti.

Turizm işletmeciliği yapan ve CHP üyesi olan Mehmet Oktay, 2003 yılında Marmaris Gençlik Kolları Başkanlığı ve 2011-2014 yılları arasında İlçe Başkanlığı görevlerini yaptı.

Ardından 2014 yılın yerel seçimlerinde, Marmaris Belediye Meclisi ve Muğla Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin yeniden yapılanmasında etkin görev alan Oktay, dört yıldır Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyeliği ve Komisyon Başkanlığı görevini yaptı.

Mehmet Oktay, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP'den Muğla Marmaris Belediye Başkan Adayı oldu ve kazandı.

Mehmet Oktay halen Marmaris Belediye Başkanı görevine devam etmektedir.

Mehmet Oktay evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...