Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 09:58

Mehmet Zahid Sobacı kimdir? Nereli? TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı biyografisi

TRT Genel Müdürü ve TRT yönetim yapısı değişti. Yeni Genel Müdür Mehmet Zahid Sobacı oldu. Peki Mehmet Zahid Sobacı kimdir, kaç yaşında, nereli? Sobacı'nın biyografisini tüm detaylarıyla derledik.

Mehmet Zahid Sobacı kimdir? Nereli? TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı biyografisi
TRT,TRT genel müdür,TRT yönetim kadrosu,mehmet zahid sobacı

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'nda (TRT) yeni atamalar yapıldı. Atamaların ardından göreve yeni başlayacak olan kadro merak konusu oldu. 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Türkiye Radyo-Televizyon Kurumunun (TRT) “Yönetim Kurulu” başlıklı 536. maddesi yeniden düzenlendi ve TRT yönetim yapısında değişiklik yapıldı. TRT'de görev süresi dolan İbrahim Eren'in yerine Mehmet Zahid Sobacı atandı. Bununla birlikte TRT yönetim kadrosu da değişti. Eski düzende genel müdür ile yönetim kurulu başkanı aynı kişi olurken yeni düzenlemeyle birlikte TRT Genel Müdürü  ile TRT Yönetim Kurulu Başkanının farklı kişiler olmasına karar verildi. Yeni yapılanmaya göre TRT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Albayrak oldu.

Mehmet Zahid Sobacı kimdir? Nereli? TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı biyografisi

TRT GENEL MÜDÜRÜ MEHMET ZAHİD SOBACI KİMDİR?

İbrahim Eren’in görev süresinin dolmasıyla birlikte yerine TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı atandı. Buna göre TRT yeni Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı oldu. Yapılan değişikliğin ardından gündeme ‘’Mehmet Zahid Sobacı'nin kimdir?’’ sorusu geldi.

Mehmet Zahid Sobacı, üniversite eğitimi Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı. 2001 yılında mezun olan Mehmet Zahid Sobacı, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini de Uludağ Üniversitesi'nde yaptı. 2013 yılında doçent olan Mehmet Zahid Sobacı, 2020 yılında profesör unvanını aldı. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, kamu yönetiminde reform, siyaset – bürokrasi ilişkisi, kamu politikası ve yerel yönetimler konuları üzerinden uzmanlaşmıştır. Mehmet Zahid Sobacı ulusal ve uluslararası dergi ve kitaplarda çok sayıda makalesi yer alır. "İdari Reform ve Politika Transferi", "Kuram ve Uygulamada Kamu Yönetimi", "Social Media and Local Governments: Theory and Practice", "E-Parliament and ICT-Based Legislation: Concept, Experiences and Lessons" ve ,"Sub-National Democracy and Politics through Social Media" isimli kitaplara imza attı.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı SETA siyaset araştırmaları direktörü olarak görev yaptı. 2018 ve 2021 yılları süresince İletişim Başkanlığı Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.  Mehmet Zahid Sobacı aynı zamanda, 2019-2021 yılları arasında Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile birlikte Mehmet Zahid Sobacı TRT Genel Müdürü olarak atandı.

MEHMET ZAHİD SOBACI NERELİ? 

Mehmet Zahid Sobacı, 1980 yılında Tokat’ın Niksar ilçesinde doğdu. TRT Genel Müdürlüğü'ne atanan Sobacı, evli ve iki çocuk babasıdır. 

TRT YÖNETİM KURULU KAÇ KİŞİDEN OLUŞUR? 

Yeni düzenlemenin ardından yönetmelikte bulunan “Genel Müdür, Yönetim Kurulunun başkanıdır” ifadesiyle aynı isim tarafından yürütüleceği belirtilen TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü birbirinden ayrıldı. Böylece Yönetim Kurulu Başkanlığı “karar organı”, Genel Müdürlük ise “icra organı” olarak faaliyet yürütmesine karar verildi. TRT yapılan değişiklikle TRT Yönetim Kurulu üye sayısı 7’den 9’a çıkarıldığı öğrenildi. Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan kararla da İbrahim Eren'in 4 yıllık görev süresinin doldu. TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü ile yönetim kurulu üyeliklerine buna göre atamalar yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan kararla, TRT Genel Müdürlüğüne Prof, Dr. Mehmet Zahid Sobacı, TRT Yönetim Kurulu Başkanlığına ise Prof. Dr. Ahmet Albayrak getirildi.

İbrahim Eren, 2013'te TRT Genel Müdür Yardımcısı, Temmuz 2017'de ise TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak atanmıştı. Eren, 4 yıl Genel Müdür Yardımcısı, 4 yıl da Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olmak üzere 8 yıl TRT'de görev yaptı.

TRT YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından TRT Yönetim Kurulu üyelerinin atanmasının ardından TRT’nin yeni Yönetim Kurulu isimleri: Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Doç. Dr. Oğuz Göksu, Atakan Yılmaz, Mücahid Eker, Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin, Hilal Kaplan Öğüt, Meryem İlayda Atlas Çetin, Doç. Dr. Veysel Kurt.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...