Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Şubat 2015 15:58

Mehmetçik'ten taşkın mağdurlarına yardım

Edirne'de, 2 Şubat'tan bu yana devam eden taşkınlar nedeniyle yolu kapanan Karaağaç Mahallesi'ne ulaşım askeri araçlarla sağlanıyor.

Mehmetçik'ten taşkın mağdurlarına yardım
Mehmetçik, taşkın mağdurları, yardım

Edirne'de, 2 Şubat'tan bu yana devam eden taşkınlar nedeniyle yolu kapanan Karaağaç Mahallesi'ne ulaşım askeri araçlarla sağlanıyor. 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Karaağaç Celalettin Alkoç Kışlası'ndan 4 askeri araç ve 20 Mehmetçik, vatandaşların ulaşımına yardımcı oluyor.
Mehmetçik, askeri araçlarla saat 24.00'e kadar Karaağaç Mahallesi ile kent merkezine gitmek isteyen vatandaşlara yardım eli uzatıyor.
Askerler ayrıca, yaşlılara ve ihtiyaç sahiplerine de araca biniş ve inişte destek oluyor.
Öte yandan, Afet ve Acil Durum Yönetimi  Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, DSİ, Edirne Belediyesi ve Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mağdur vatandaşlara yardımlarını sürdürüyor.
 "Menderes'in yaptırdığı seddeler"
 Edirne'den Karaağaç'a askeri araçla geçen 71 yaşındaki Ülkü Özavcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mehmetçik'in vatandaşa yardımcı olduğunu ve bununla gurur duyduklarını söyledi.
Tarihi köprülerin giriş kısımlarının su altında olması nedeniyle askeri araçla kent merkezine gelebildiğini belirten Özavcı, "Mehmetçik'in yardımından memnun olduk, Allah razı olsun. Asker bizim askerimiz, vatan bizim vatanımız. Bu gibi afetleri el birliğiyle atlatıyoruz. Çok güzel bir durum. Yaşım dolayısıyla çok sel ve su baskını gördüm. Bu zamana kadar zorluklar çektik. Allah'ın afetine karşı olabilecek durumlar bu yaşadıklarımız" diye konuştu.
Özavcı, Bulgaristan ile anlaşılarak çeşitli önlemlerin zaman içeresinde alınabileceğini vurguladı. Daha önce yaşadığı taşkınlara da değinen Özavcı, şunları anlattı:
"Daha evveliyatında da bu gibi durumlar oldu. Allah rahmet eylesin, Adnan Menderes bu seddeleri yapmasaydı su Ayşekadın mevkisine kadar dayanırdı. Bu durumdan kimsenin haberi yok. Genç nesil bunu bilmiyor. Seddelerin Edirne'ye çok faydası var. Eskiler iyi anlatır bu durumu. O zamanlarda da su baskını olurdu. Bu olaylar yeni olaylar değil. Adnan Menderes seddeleri 1956 - 1957 yıllarında yaptırmıştı hatırladığım kadarıyla."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...