Tgrt Haber
13 May 2022 22:00 - Güncelleme : 14 May 2022 00:02

Ağrı Dağı'ndaki operasyondan yeni görüntüler: Mehmetçik teröristlere Kürtçe "teslim olun" çağrısı yaptı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Eren-Kış Operasyonları kapsamında Ağrı Dağı'nda 80 gündür sürdürdüğü harekatta 11 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyona ilişkin ortaya çıkan yeni görüntülerde, Mehmetçik teröristlere hem Türkçe hem de Kürtçe teslim ol çağrısı yaptı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber

Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar yurt içi ve sınır ötesinde aralıksız olarak devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) aylardır sürdürdüğü Eren-Kış Operasyonları çerçevesinde örgütün Ağrı Dağı'ndaki yapılanmasını bitirmek için mücadele veriyor. Elde edilen istihbarat bilgileri ve yapılan keşifler sayesinde teröristlerin gizlendiği yerler bir bir belirlendi.

11 TERÖRİST ETKİSİZ HALDE

Büyük ve ulaşılması güç mağaralara sığınan teröristleri yakalamak ve etkisiz hale getirmek için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda kilometrelerce yol yapıldı, dedektörlerle mağara girişleri tespit edildi.

Tespit edilen girişler iş makinaları yardımıyla açılırken çıkan çatışmalarda 11 terörist etkisiz hale getirildi.

MEHMETÇİK'TEN KÜRTÇE ÇAĞRI

O anlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Mehmetçik'in teröristleri sağ ele geçirmek için büyük çaba harcadığı görüldü. Mehmetçik, girişleri tutulan ve köşeye sıkıştırılan teröristlere 'teslim ol' çağrılarını defalarca, Türkçe ve Kürtçe tekrar etti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...