Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Eylül 2017 09:54

Mehteran, 10 üniversite öğrencisine umut oldu

Eskişehir mehteran takımı, katıldıkları organizasyonlardan elde ettikleri gelirle 10 üniversite öğrencisinin eğitim masraflarını karşılıyor.

Mehteran, 10 üniversite öğrencisine umut oldu
Eskişehir mehteran takımı,,üniversite,,öğrenci,

Çoğunluğu emeklilerden oluşan topluluk, üniversite öğrencilerinin yanı sıra, otizmli çocuklardan engelliler derneğine kadar birçok yardım faaliyetinde de ücretsiz görev alıyor. Grubun en önemli özelliklerinden biri de bu konuda kimseden yardım talebinde bulunmuş olmamaları.

Eskişehir mehteran takımının komutanlığını yürüten, aynı zamanda da Eskişehir Kültür Derneği Başkanı olarak görev yapan İsa Canseven, yaptıkları yardımların, ekibin gösterdiği özveri ve fedakarlık sayesinde gerçekleştiğini söyledi. Hedeflerinin ihtiyaç sahiplerinin imdadına yetişmek olduğunu vurgulayan Canseven, “Otizmli çocukların yararına faaliyetler yapıyoruz, okuttuğumuz 10 üniversite öğrencisine maddi ve kültürel destek sağlıyoruz. Engelliler Derneğine çeşitli dönemlerde destek veriyoruz. Yaşatmaya çalıştığımız bir kültür var. Arkasında da sıkı sıkıya durduğumuza inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Tamamen mehteran takımının gelirleriyle yapılıyor”

Yapılan yardımlar konusunda da bilgilendirmelerde bulunan İsa Canseven, bazen sıkıntılı dönemlerde yaşasalar da maddi olarak her zaman bir çıkış yolu bulduklarını aktardı. İçinde bulundukları faaliyetlerin kendilerine gurur verdiğini belirten Canseven, “Bu yardımlar tamamen mehteran takımının gelirleriyle ve arkadaşlarımızın özverileriyle yapılıyor. Bir insanın okuyup bir yerlere gelmesi nasıl annesini babasını mutlu ediyorsa, bizi de öyle mutlu ediyor. Az veren candan çok veren maldan verirmiş. Biz de candan verdiğimiz için bir şekilde yetiştiriyoruz bu yardımları. 3 tane hukuk fakültesi öğrencisi, 1 tane havacılık ve uzay bilimleri öğrencisi, 1 tane makine mühendisi öğrencisi, 1 tane turizm otelcilik işletmesi öğrencisi ve daha çeşitli üniversitelerde okuyan arkadaşlarımıza yardım ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yardım beklentimiz yok”

Şimdiye kadar hiçbir kuruluştan yardım talebinde bulunmadıklarını aktaran İsa Canseven, bundan sonra da yardım beklentileri olmadığını söyledi. Mehteran takımının uzun yıllardır bir arada olduğunu belirten Canseven, sözlerini şöyle noktaladı:

“Birbirimize her alanda destek oluyoruz. Çok güzel dostluklar elde ettik. Biz aileden de öteye geçtik artık. Birbirimizin acısında, sevincinde, hüznünde hep beraberiz.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...