Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Aralık 2018 09:08

Memet Ali Alabora hakkında yakalama kararı verildi

Oyuncu Memet Ali Alabora geçtiğimiz yıllarda Gezi Parkı eylemlerine katılmıştı. Ünlü oyuncu Alabora, Gezi Parkı eylemlerinin ardından İngiltere'ye sığınmış, İngiliz vatandaşlığına geçmişti. Yaşanan bu olayların ardından Alabora hakkında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engellemeye teşebbüs etme' suçlamasıyla tutuklama kararı çıkarıldı.

Memet Ali Alabora hakkında yakalama kararı verildi
mehmet ali alabora,tutuklama,gezi,memet ali alabora

Oyuncu Memet Ali Alabora, geçtiğimiz yıllarda Gezi Parkı olaylarında boy göstermişti. Hayranlarını da beraberinde kaosa sürükleyen Alabora, Gezi eylemlerinin iç organizasyonun halen aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan iş adamı Osman Kavala tarafından yapıldığı, yurtdışı bağlantısının ise Soros bağlantılı kuruluşlar olduğu ortaya çıktı.  Alabora'nın Gürcistan ve Arap dünyasındaki ayaklanmalarda rol oynayan OTPOR lideri Sırp Ivan Maroviç ile İstanbul ve Mısır'da Gezi eylemleri öncesi yaptığı görüşmeler ise delil olarak gösterildi.

Memet Ali Alabora, Osman Kavala ile 30 Temmuz 2012'de Mi Minör adlı tiyatro için bir araya geldiği de öğrenildi. Kararda oyun hakkında, "Bu oyunda özetle 'Temsili Ülkenin Başkanına Karşı Ayaklanmanın' teşvik edildiği söz konusu şahısların ülkemize gelmesinin hemen ardından oyunun provalarına başlanmıştır" denildi. 

GEZİ'Yİ BİR YIL ÖNCEDEN PLANLAMIŞLAR

Kararda başka detaylar da göze çarptı... Gezi Parkı ayaklanmasının 2011'den beri planlandığına da dikkat çekilerek buna delil olarak ise Alabora'nın 2011'de çektiği videolarda "Ayaklan İstanbul" ibarelerinin bulunması gösterildi.

İşte tutuklama kararında yer alan ifadeler:

"Elde edilen bulgu ve tüm dosya Gezi eylemleri olarak bilinen olayların Osman Kavala önderliğinde Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür A.Ş tarafından gerçekleştirilen organizasyon neticesinde planlı ve sistemli olarak gerçekleştirildiği açıktır. Nihai amaç ülkedeki şiddet eylemlerini marjinal gruplara ve terör örgütlerine kanalize ederek ülke geneline yayıp kaos ve kargaşa çıkartarak mevcut hükümeti işlevsiz hale getirmek olduğu anlaşılmıştır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...