Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Haziran 2015 17:45

Memleketinde mevlit okutuldu

91 yaşında hayata veda eden Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ruhu için Isparta Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, memleketi Isparta'da mevlit okutuldu.

Memleketinde mevlit okutuldu
demirel, mevlit,

Mimar Sinan Camii'nde ikindi namazından önce okunan mevlide Demirel'in yeğeni iş adamı Mesut Şener, eski milletvekillerinden Mustafa Fikri Çobaner, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Okunan mevlid-i şerifin yanı sıra Demirel'in ruhu için okunan yüzlerce hatmin duası da yapıldı. Mevlide gelenlere gül suyu ve özel kutusu içinde gül lokumu ikram edildi.

Tüm Türkiye'ye başsağlığı dileyen ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Türkiye için önemli bir değeri yitirmenin üzüntüsü içinde olduklarını söyledi. Başdeğirmen, "Bir devlet, memleket büyüğümüzü kaybettik. Çok üzgünüz. Kendisi için bir mevlit okutmayı uygun gördük. Hatimler indirildi. Çok büyük bir devlet adamıydı. Büyük bir siyasetçiydi. Ülkemiz için çok büyük hizmetler veren bir insandı. Dünyanın da istifade ettiği bir şahsiyetti. Dünyanın birçok ülkesinden liderler gelip kendisinden bilgi aldılar. Dünyaya örnek biriydi. Türkiye'nin nereden gelip bugünlere nasıl geldiğini çok iyi bilen biriydi. DSİ Genel Müdürlüğü'nden başlayıp Cumhurbaşkanlığı görevi sona erinceye kadar verdiği hizmetler görmezlikten gelinemez. Elektriğimizin, suyumuzun, köprülerimizin, yolumuzun olmadığı bir zamanda 58 üniversite açarak, birçok baraj, organize sanayi kurarak Türkiye'nin temellerini atmıştır. O temeller üzerine inşa edilen bugünkü Türkiye, çok büyük Türkiye olmuştur. Verdiği hizmetlerden dolayı Allah ondan razı olsun. O kadar üzgünüz söylemek istediklerimizi telaffuz bile edemiyoruz" dedi.

Başdeğirmen, tüm vatandaşların İslamköy'deki Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'ni ziyaret ederek Türkiye'nin 50 yılda nereden nereye geldiğini görmeleri gerektiğini de söyledi. Demirel'in Isparta'ya ve Türkiye'ye yaptığı hizmetlerin çok büyük hizmetler olduğunu dile getiren Başdeğirmen, "Böyle insanlar kolay yetişmiyor. 7 kez Başbakanlık yapmış. Cumhurbaşkanlığı yapmış. Böyle bir örnek dünyada başka bir yerde yok" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...