Tgrt Haber
06 Temmuz 2022 10:53 - Güncelleme : 06 Temmuz 2022 11:56

Son dakika haberi: Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar serbest bırakıldı

Son dakika haberi: Menderes Belediyesinde yolsuzluk ve rüşvet soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan ve aralarında Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın da olduğu 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Operasyon dahilinde savcılığa sevk edilen 22 şüpheli ise ifadelerinin ardından salıverildi. Karar sonrası adliye çıkışında açıklama yapan Mustafa Kayalar, " (önceki operasyonda gözaltına alınan) Aynı benim gibi onlar da sonuna kadar tertemizler" ifadelerini kullandı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Son dakika haberi: Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar serbest bırakıldı
menderes,belediye,Mustafa Kayalar

İzmir'in Menderes ilçesinde 4 Temmuz 2022 sabahı "rüşvet ve yolsuz" iddiaları üzerine operasyon başlatıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturmada Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve aralarında birim müdürlerinin de bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Mustafa Kayalar ve  31 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ADLİ KONTROL İLE SERBEST BIRAKILDI

Menderes Belediyesinde yolsuzluk ve rüşvet soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan ve aralarında Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın da olduğu 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Operasyon dahilinde savcılığa sevk edilen 22 şüpheli ise ifadelerinin ardından salıverildi.

"AYNI BENİM GİBİ ONLAR DA SONUNA KADAR TERTEMİZ"

Karar sonrası adliye çıkışında açıklama yapan Mustafa Kayalar, bu süreçte kendisine destek olan CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ve avukatlara teşekkür etti.

Kayalar, şöyle konuştu:

"Biz bir kamu kurumunun başkanıyız, bizim hakkımızda ihbarlar da şikayetler de olabilir ama bizim alnımız açık, veremeyeceğimiz bir hesabımız yok. Düzgün bir adaletle, doğru bir adaletle her türlü hesabı vermeye hazırız. Ben çalışma arkadaşlarıma da (önceki operasyonda gözaltına alınan) 28 kişiye de çok teşekkür ediyorum, her zaman onların yanındayım. Onların dürüstlüğüne ve adilliğine inanıyorum. Aynı benim gibi onlar da sonuna kadar tertemizler."

İHALEDE USULSÜZLÜK TESPİT EDİLMİŞTİ

Yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma dosyasına atanan uzman bilirkişiler, Menderes Belediyesi tarafından 2018-2021 yılları arasında düzenlenen toplam 10 adet ‘Çöp Toplama ve İş Makinesi Kiralama’ ihalesini incelerken, incelenen 7 ihalede, ‘İhaleye Fesat Karıştırma’ suçunun oluştuğu, yapılan usulsüzlüklerle 9 milyon 934 bin 929 lira 47 kuruş kamu zararı tespit edildiği belirtildi. Söz konusu ihalelerde kamu zararı oluşmasında sorumlu olduğu tespit edilen aralarında belediyede üst düzey yönetici konumunda bulunan Menderes Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü E.A., Mali Hizmetler Müdürü F.E. olmak üzere toplam 29 belediye görevlisi hakkında eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüphelilerden 28’i yakalanarak gözaltına alındı.

İMAR PLANINA AYKIRI YAPILMASINDA RÜŞVET İDDİASI

Öte yandan soruşturma çerçevesinde yeni bir gelişme daha yaşandı. Elde edilen bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucu, bir otelin imar planına aykırı şekilde yapılmasına karşılık rüşvet alındığı iddialarıyla ilgili Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, meclis üyesi Ertan Güleç, bir otelin müdürü ve bir mimarlık şirketinin sahibi hakkında yakalama kararı verildi. Dün sabah saatlerinde Başkan Kayalar ile birlikte 3 şüpheli gözaltına alınarak emniyete götürülmüştü

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...