Tgrt Haber
29 Haziran 2022 16:38 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 16:51

Mengen'de sel felaketi! Köprüler yıkıldı, yollar çöktü

Bolu'nun Mengen ilçesinde iki gündür aralıksız yağan yağmur dereleri taşırdı. Yaşanan sel felaketiyle üç köprü yıkıldı karayolunda ise çökmeler meydana geldi. Hayatı olumsuz yönde etkileyen sel sonrası bölge havadan görüntülendi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Mengen'de sel felaketi! Köprüler yıkıldı, yollar çöktü
bolu,mengen,sel,felaket

Karadeniz'de bir süredir devam eden sağanak yağışlar, etkisini Bolu'da da gösterdi. İki gündür aralıksız yağış alan Mengen'de dereler taştı. Bölgede bulunan bir orman deposunda bulunan tomruklar suyun şiddetine dayanamayarak Mengen Çayı’na döküldü. Kuvvetli akıntıyla birlikte sürüklenen tomruklar bölgedeki Yörükler, Kadısusuz ve Nazırlar köprülerinde ağır hasarlar meydana getirdi. Ayrıca, Mengen-Pazarköy karayolu yağışların şiddetini artırmasıyla birlikte çöktü.

Hayatın olumsuz yönte etkilendiği ve ulaşımın sağlanamadığı bölgede AFAD, belediye ve İl Özel İdare ekipleri iş makineleriyle çalışma gerçekleştirdi. Yağışların durmasıyla birlikte yıkımın gerçekleştiği bölgelerde temizlik ve tespit çalışmaları başlatıldı. Köprülere ağır hasar vererek yıkımına neden olan tomruklar, traktör ve iş makineleriyle derelerden toplanarak yeniden orman deposuna götürüldü.

Mengen'de sel felaketi! Köprüler yıkıldı, yollar çöktü

YIKIM HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Mengen - Pazarköy yolu üzerinde selin şiddetiyle yıkılan köprüler, çöken yollar ve derelerin içerisini dolduran ağaç ve tomruklar havadan görüntülendi.

Tomrukların taşınma çalışmalarında bulunan Fuat Özdoğan, “Sel birden geldi. Gece çok bastırdı. Bu arada tedbirlerimizi aldık. Can kaybımız yok. Biraz maddi hasarımız var. onu gidermeye çalışıyoruz. Çayın içerisinde tomruklar var onları topluyoruz” diye konuştu.

Mengen'de sel felaketi! Köprüler yıkıldı, yollar çöktü

Selin vurduğu Pazarköy köyünde yaşayan Yunus Emre Can Kaya ise “O gece biraz karışıktı. Önce orman deposundan başladı. Sonra köprülerimizi yıkmaya başladı. Tedirgin olduk. Hayvanlarımız ormanda kaldı. Köylüler olarak endişemiz vardı. Orman deposunun çamlık tarafından su girdi.300-400 tomruk bu tarafa sürüklendi. Şimdi onları çıkarıyoruz. Orman deposuna geri götüreceğiz” dedi.

Mengen'de sel felaketi! Köprüler yıkıldı, yollar çöktü

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...