Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Haziran 2016 17:29

Merkel ve Özdemir’in yüzüne tükürdüler!

Almanya’nın sözde ‘soykırım’ yasasını onaylamasının ardından Adıyaman’da muhtarlar, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’in yüzüne tükürdüler.

Merkel ve Özdemir’in yüzüne tükürdüler!
Alman Yeşiller Partisi, angela merkel, cem özdemir, merkel

Almanya’nın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen yasa tasarısını kabul etmesinin ardından Adıyaman’daki muhtarlardan sert tepki geldi.  Türk kökenli Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'in öncülük ettiği ve içinde bulunduğu Almanya Parlamentosu’nda sözde soykırım tasarının geçmesine Adıyaman’daki muhtarlar tepki gösterdi.  Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği tarafından üzerinde Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’in fotoğrafları, Almanya ve Ermeni bayraklarının bulunduğu afiş yaptıran ve ‘kınıyoruz’ yazdırdı.  Muhtarlar afişteki Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’in fotoğraflarını tek tek tükürdükten sonra afişi yırttı. Üzerinde fotoğraf ve bayrakların bulunduğu afiş daha sonra yakıldı.
Muhtarlar daha sonra ellerinde Türk Bayrakları ile üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafın bulunduğu ve üzerinde “Diktatör değil dik duran adam, zalimlerin korkulu rüyası, mazlumların ve sessiz çoğunluğun sesi, davan davamız, sevdan sevdamız, yolun yolumuzdur. Seni Seviyoruz Recep Tayyip Erdoğan” yazılı pankart ile basın açıklaması yaptı.  Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, “Bir kez daha görünüyor ki Türkün Türk’ten başka dostu yoktur. Bizim müttefikimiz gibi gözüken Amerika PKK ile PYD ile birlikte, 3 milyon Türk’ün yaşadığı Almanya maalesef bir kez daha sırtımızdan hançerledi. Birinci Dünya Savaşı’nda müttefikimiz olan Almanya, içinde 12 Türk milletvekilinin de olduğu hainler tarafından bir kez daha hançerlenmiştir. Almanya’da yaşayan Türklere sesleniyorum. Bir daha bu tür hainleri lütfen içinizde barındırmayın. Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığını bir kez daha gördük.
Sayın Recep Tayyip Erdoğan yanındayız, arkasındayız. Ülkemizin dik duruşunun, yegane lideri odur. Ermenistan diye bir şey tutturmuşlar. Hiçbir şekilde Türk’ün Osmanlı’dan kalma Ermenistan ile ilgili soykırımı yoktur. Tarihçilere bırakılması gereken şeyleri, siyasiciler tarafından siyaset malzemesi yapılmaktadır. Türkler hiç kimseye boyun eğmeyeceğiz. Yıllardır boyun eğmedik, bu günde boyun eğmeyeceğiz. Bizim Türk olarak bildiğimiz 12 tane Alman milletvekilini şiddetle kınıyorum. Merkel’i şiddetle kınıyorum, Almanya’yı şiddetle kınıyorum. Yakasında Ermeni rozetiyle çıkan o Özdemir’i şiddetle kınıyorum. Çiftte vatandaşlıktan çıkarılmasını istiyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Lütfen bunları Türk vatandaşlığından çıkartın ve bunları lanetliyoruz” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...